James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht (4): Vacature, GoldenEye 007 en een feestelijk logo

JBN Weekoverzicht (4): Vacature, GoldenEye 007 en een feestelijk logo

Onder het genot van een sterke kop koffie uit je Chemex, Bonds geliefde roerei, of toast met Jersey butter en Little Scarlet aardbeienjam, met ons weekoverzicht ben je deze zondag weer helemaal bij. Welkom bij een nieuw weekoverzicht (4).

Breakfast was Bond’s favourite meal of the day. When he was stationed in London it was always the same.

Vacature: redacteur gezocht!

Dit weekoverzicht beginnen we met nieuws vanaf onze eigen redactievloer: James Bond Nederland zoekt een enthousiaste Bond-liefhebber die nieuwsartikelen kan schrijven en binnenkort ook diepteartikelen produceert. We zoeken iemand met een vlotte pen en met kennis over 007 in film en boek. Benieuwd wat redacteur zijn bij James Bond Nederland allemaal inhoudt? Jorrit en Gosse maakten een flitsende video!

Interesse gekregen en wil je graag met ons in contact komen over deze positie? Dat kan! Stuur een e-mail naar jorrit.vandervalk@jamesbond.nl! In het artikel dat we schreven staat ook alle info, als je alles rustig wil nalezen.

De heruitgave van GoldenEye 007

Vrijdag was het dan zover. Na jaren van (gecancelde) remasters, remakes en gedoe over rechten verscheen GoldenEye 007 (1997) in een HD-versie. De graphics zijn een beetje opgepoetst en de besturing moet voortaan via een Nintendo Switch- of Xbox-controller. Dat is even wennen, maar ik neem het er graag bij als we daardoor weer door levels als Dam of Facility kunnen rennen. En ook fijn: op de Switch kan je de iconische multiplayer nu ook online spelen. Nodig drie vrienden uit, kies je personage en schieten maar. Geen Oddjob!

Je hebt overigens wel Xbox Gamepass of een Expansion Pack voor Nintendo Online nodig om te kunnen spelen. Wat je verder kunt verwachten van de nieuwe versie van GoldenEye 007? Lees het in dit artikel!

De GoldenEye-demo

Nóg meer GoldenEye in dit weekoverzicht, maar nu ging het over het titelnummer van de film uit 1995. Dat nummer werd ingezongen door Tina Turner, maar werd geschreven door Bono en The Edge van U2. De demo die Bono inzong was de slechtste demo die Tina Turner ooit hoorde, zei ze. En juist daarom kon ze niet anders dan de opdracht aangaan en het uiteindelijke nummer opnemen. Gosse vertelt je alles over de (afgewezen) demo’s voor GoldenEye en hoe het nummer uiteindelijk tot stand kwam in dit artikel.

Een krachtig logo

We vieren 70 jaar 007, want zo lang geleden is het dat Ian Fleming zijn eerste Bond-roman, Casino Royale, publiceerde. Dat wordt dit jaar groots gevierd door Ian Fleming Publications met heruitgaven van alle boeken in het Verenigd Koninkrijk. En voor een grootse verjaardag heb je natuurlijk ook een krachtig maar feestelijk logo nodig. Er is ernstig nagedacht over het lettertype van het 70 years of 007-logo, zo legt Jorrit ons uit in dit artikel.

Q the Music keert terug

Fantastisch nieuws voor liefhebbers van de Bond-muziek: Q the Music keert terug! De tribute band beleefde vorig jaar zijn allerlaatste optreden (of dat dachten we) in de West End, waar Gosse en ik bij aanwezig waren. Maar Never Say Never Again: net als Bond zelf komt Q the Music terug, na de overweldigende reacties van liefhebbers! De plannen moeten nog verder worden uitgewerkt, maar de band hoopt weer te kunnen touren in 2025 of 2026. Fijn dat de passie er nog is en dat wij als publiek kunnen blijven genieten van de Bond-soundtracks.

Te koop: een Golden Gun en Bond-speelgoed

Via onze collega Remmert van Braam van Bond Lifestyle kwamen we een Golden Gun op het spoor. Geen echt werkend pistool uit de film van 1974, maar een replica van S.D. Studios, vermoedelijk van rond 1999. Een verzamelaar wil graag zijn replica verkopen en doet dat via Bond Lifestyle. Hij vraagt daarvoor $ 2.500, wat een zeer redelijke prijs is voor een gewild verzamelobject. Alle info vind je hier.

Ook te koop, maar dan via een veiling: allerlei speelgoed wordt geveild op 8 februari door Vectis Toy Auctions en daar zit heel veel James Bond bij. Originele figuurtjes, autootjes van Corgi (zowel uit de jaren 60 als recentere modellen) en meer. De veiling geeft een interessante kijk op wat er werd geproduceerd aan Bond-merchandise voor kinderen. Misschien vind je wel iets waar je op wil bieden!

Nieuw in de 007 Store: placemats!

En tot slot heb ik in dit weekoverzicht nog een leuke nieuwigheid uit de 007 Store voor je: placemats! De quad posters in liggend formaat lenen zich uitstekend voor een placemat! De 007 Store bracht deze week 25 verschillende onderleggers uit, voor elke Bond-film eentje. Dus of je nu je laptop of je bord soep op een Bond-film wil zetten: het kan vanaf nu! De Bond-placemats zijn hier te koop voor € 13,99 per stuk.

Dit was het weekoverzicht (4) voor deze week. Volgende week zondag zijn we er weer met een nieuw weekoverzicht. We zien je graag terug, tot dan!

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken