James Bond Nederland
Home » Nieuws » GoldenEye 007 vrijdag beschikbaar voor Switch en Xbox

GoldenEye 007 vrijdag beschikbaar voor Switch en Xbox

De heruitgave van de Nintendo 64-klassieker GoldenEye 007 verschijnt aanstaande vrijdag op de Nintendo Switch en Xbox Series X|S. Dat nieuws brachten de bedrijven vandaag naar buiten.

Eind vorig jaar werd aangekondigd dat het spel uit zou komen voor moderne consoles, maar tot vandaag was de release datum nog niet bekend. Nu blijkt dus dat we GoldenEye 007 overmorgen, op vrijdag 27 januari, al kunnen spelen.

GoldenEye 007 komt dus na ruim 25 jaar weer ’thuis’ bij het merk waar de game in 1997 te vinden was, de legendarische Nintendo 64-console. Het spel zal dus niet meer fysiek in de rekken liggen zoals 25 jaar geleden, maar zal je online kunnen downloaden. Het betreft hier een re-release, het spel is dus vrijwel ongewijzigd. De single-player-modus, waarbij spelers als Bond het verhaal van de film kunnen naspelen, blijft zoals het was. Wel uniek is de vernieuwde multiplayer: voor de Switch die zal voor het eerst online te spelen zijn. Je kan elkaar nu op afstand bekampen. Nu zullen we dus online tegen elkaar “Geen Oddjob!” moeten roepen.

Het eerste level van het spel

Spelers met Xbox Gamepass of een update voor Rare Replay kunnen het helaas niet online opnemen tegen hun vrienden, zij hebben echter wel de mogelijkheid om het spel in 4K-resolutie te spelen, terwijl de Nintendo Switch-variant full HD is. Ook hebben beide versies een verhoogde framerate. Het gaat in beide instanties om de originele versie van het spel en niet de Xbox 360-remake die januari 2021 uitlekte. James Bond zelf blijft dus vrij hoekig. Wel zijn er voor de Xbox Series-variant achievements te behalen

Een re-release, remaster of remake?

Bij een re-release (ook wel ‘port’) wordt de oude game één op één overgenomen op een nieuwere console, bij een remaster blijft het spel grotendeels hetzelfde; er zit er alleen een nieuw laagje verf op. Dat is anders dan een remake, waar volledige levels kunnen afwijken. Dat laatste is ons als Bond-liefhebbers of gamers niet vreemd: GoldenEye: Reloaded verscheen in 2010 al, ditmaal met Daniel Craig in een geüpdatete versie van de film uit 1995. De versie voor de Switch en Xbox die nu uitkomt betreft een re-release met verhoogde resolutie en online mogelijkheden voor de Nintendo-variant.

Screenshot uit de game met een hoekige Pierce Brosnan

Project 007

De remaster van GoldenEye 007 is niet het enige waar de gamende Bond-fan naar uit kan kijken. Twee jaar geleden kondigde IO Interactive het videospel Project 007 aan. Redacteur Jorrit schreef daar dit artikel over. Hakan Abrak vertelde dat de game niet gebaseerd is op een van de films, maar dat hij vanaf nul wil beginnen met een schone lei. Al moeten we daar nog een paar jaar op wachten.

Heb je interesse in schrijven voor James Bond Nederland?

We zijn op zoek naar een gepassioneerd redacteur die ons team komt versterken! Dus heb jij kennis over 007 in boek en film? Stuur een mailtje naar jorrit.vandervalk@jamesbond.nl. Bekijk ook zeker even het artikel hieronder en check de video!

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.