James Bond Nederland
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht (7): Carnaval, Fleming en Lazenby

JBN Weekoverzicht (7): Carnaval, Fleming en Lazenby

Onder het genot van een sterke kop koffie uit je Chemex, Bonds geliefde roerei, of toast met Jersey butter en Little Scarlet aardbeienjam, met ons weekoverzicht ben je deze zondag weer helemaal bij. Welkom bij een nieuw weekoverzicht (7).

Breakfast was Bond’s favourite meal of the day. When he was stationed in London it was always the same.

Carnaval in de James Bond-films

Waarschijnlijk associeer je James Bond niet zo snel met carnaval. De geraffineerde geheim agent loopt tenslotte in de duurste pakken en vertoeft op de meest exotische locaties. Toch zijn er enkele momenten in de films die ons erg doen denken aan carnaval. Denk aan de feestelijke optochten in Thunderball (1965), Moonraker (1979) en Spectre (2015), maar ook de momenten dat James Bond zelf onopvallend tussen een carnavalsfeestje zou kunnen meelopen. Want vergis je niet, ook 007 kan erbij lopen als astronaut, gorilla of clown. Ga je dit weekend verkleed en wil je wat inspiratie? Wellicht kan James Bond je helpen! Lees het artikel hier.

Stephanie Sigman en Daniel Craig op de set van Spectre

De Fleming romans versus de James Bond-films

Hoeveel verschil zit er tussen James Bond uit de boeken en James Bond uit de films? Het zijn er behoorlijk wat. Jorrit heeft er deze week een aantal voor je proberen te duiden en daarbij vielen hem een aantal dingen op. Ian Fleming vond het heerlijk om over het persoonlijke leven van James Bond te schrijven. In From Russia, with Love (1957) leren we James zijn ochtendroutine wanneer hij in Londen is. Hoe anders is dat in de films! Daar heeft 007 soms niet eens de tijd om wat te ontbijten. Behalve hier en daar wat opmerkingen over een champagnejaar, is hij toch minder kritisch dan zijn evenknie uit de boeken. Je kan er hier meer over lezen.

Ian Fleming samen met Sean Connery op de set van Dr. No op Jamaica.
Fleming en Connery tijdens de opnames van Dr. No (1962)

Foto’s in de 007Store

We hoeven je waarschijnlijk niet meer te vertellen dat producten uit de 007Store vrij prijzig zijn. Sinds deze week zijn er nieuwe foto’s van Greg Williams te vinden, die allemaal zo’n € 400 kosten. Klik hier als je interesse hebt.

George stopt ermee

Geen zorgen! George is niet dood, maar zijn handtekeningenverkoop gaat wel de schop op. Op dit moment kun je op de website van Lazenby voor € 70 een foto met handtekening en persoonlijke boodschap van George Lazenby bestellen. Zo’n extra boodschap kost € 10 meer dan enkel een foto met handtekening. Helaas voor ons heeft George besloten om te stoppen met de speciale boodschappen en is het na deze maand alleen nog mogelijk een foto met handtekening te kopen. Heb je interesse in een eigen boodschap, dan kun die tot het einde van deze maand (februari 2023) nog kopen op zijn eigen website.

Voorbeeld van een foto uit de webwinkel van Lazenby

Dit was het weekoverzicht (7) voor deze week. Volgende week zondag zijn we er weer met een nieuw weekoverzicht. We zien je graag terug, tot dan!

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.