James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » Thunderball

Thunderball


Synopsis

Terwijl James Bond op krachten komt in een gezondheidskliniek, wordt de grootste nachtmerrie van de Westerse wereld werkelijkheid. Een terroristische misdaadorganisatie genaamd SPECTRE weet twee atoombommen te stelen. Dit doen ze tijdens een trainingsmissie van een NAVO bommenwerper.  Ze eisen een bedrag van 100 miljoen pond in witte diamanten van de NAVO-leden. Als dit niet gebeurd zal SPECTRE een grote stad in Amerika of Groot Brittannië vernietigen.

Alle Westerse veiligheidsdiensten worden in de hoogste staat van paraatheid gebracht. Zo ook de Britse geheime dienst MI6. James Bond vraagt aan M om naar de Bahama’s te worden gestuurd. Hij zweert namelijk het lijk van één van de piloten uit de bommenwerper een paar dagen eerder in de gezondheidskliniek te hebben gezien. Hoewel  dit ongeloofwaardig klinkt, de beste man was tenslotte aan boord van de bommenwerper, is dit reden genoeg voor M om Bond naar de Bahama’s te sturen. Daar woont namelijk het enige familielid van de desbetreffende piloot: diens zusje Domino.

Bond ontdekt dat Domino de maîtresse is van de mysterieuze Emilio Largo. Deze Largo bezit een luxe jacht waarmee hij regelmatig de wateren rondom de Bahama’s bevaart. Bond vermoedt dat in diezelfde wateren de NAVO bommenwerper is verdwenen. Met hulp van CIA-agent Felix Leiter gaat Bond op onderzoek uit, maar de SPECTRE deadline komt langzaam maar zeker dichterbij. De Westerse wereld lijkt niet anders te kunnen dan in te gaan op de eisen van SPECTRE.


Cast

Sean Connery – James Bond
Claudine Auger – Domino Derval
Martine Beswick – Paula Caplan
Bernard Lee – M
Desmond Llewelyn – Q
Lois Maxwell – Miss Moneypenny
Rik Van Nutter – Felix Leiter
Molly Peters – Patricia Fearing
Earl Cameron – Pinder

Adolfo Celi – Emilio Largo
Luciana Paluzzi – Fiona Volpe
Philip Lock – Vargas
Bob Simmons – Jacques Bouvar
Guy Doleman – Graaf Lippe
Bill Cummings – Quist
George Pravda – Ladislav Kutze
Paul Stassino – Angelo Palazzi

Evelyne Boren – stuntdubbel Claudine Auger
John McLaughlin – stuntdubbel Adolfo Celi
Bob Simmons – stuntdubbel Sean Connery / Guy Doleman