James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » Moonraker

Moonraker


Synopsis

Een Space Shuttle genaamd Moonraker lift mee op de rug van een groot vliegtuig. In de Moonraker komen twee mannen uit verborgen compartimenten tevoorschijn en ze lanceren de shuttle. Het vliegtuig explodeert en de Moonraker verdwijnt spoorloos. M roept zijn beste agent, James Bond 007, op om de zaak te onderzoeken.

Bond vliegt naar Californië om daar bij de fabrieken van Drax Industries op onderzoek uit te gaan. Hij ontmoet Hugo Drax, eigenaar van de Moonraker shuttles, die niet gediend is van nieuwsgierige spionnen. Tijdens een rondleiding over het complex probeert Drax Bond te vermoorden maar dankzij een vernuftige uitvinding van Q weet hij te overleven.

De aanslag is reden genoeg voor Bond om verder op onderzoek uit te gaan. Dit onderzoek brengt hem van Venetië naar Rio de Janeiro. Een tocht waarin hij de mysterieuze Holly Goodhead ontmoet. Ze werkt voor Drax maar ze blijkt niet te zijn wie ze zegt dat ze is. Eenmaal in Rio de Janeiro loopt Bond ook een oude bekende tegen het lijf: de metaal gebekte huurmoordenaar Jaws. Ondanks verwoede pogingen van Jaws om Bond uit te schakelen, weet de geheim agent toch de schuilplaats van Drax (verborgen in het Braziliaanse oerwoud) te bereiken. Daar ontdekt hij de snode plannen die Drax heeft met het menselijk ras.