James Bond Nederland
Home » Nieuws » On His Majesty’s Secret Service: Charlie Higson schrijft nieuw Bond-boek

On His Majesty’s Secret Service: Charlie Higson schrijft nieuw Bond-boek

Op 6 mei is het zover: de kroning van de nieuwe koning Charles III. Ter gelegenheid van dit historisch moment verschijnt er een nieuw Bond-boek van auteur Charlie Higson. Het boek draagt de zeer toepasselijke titel On His Majesty’s Secret Service.

Auteur Charlie Higson is door Ian Fleming Publications gevraagd om een nieuw James Bond-avontuur te schrijven ter gelegenheid van de kroning van Charles III. De titel is eentje die veel liefhebbers logisch zullen vinden: On His Majesty’s Secret Service. Voor het eerst in de geschiedenis maakt James Bond deel uit van de geheime dienst terwijl een man staatshoofd is. De verschijningsdatum van het nieuwe boek is niet toevallig gekozen. On His Majesty’s Secret Service verschijnt op 4 mei, twee dagen voor de kroningsplechtigheid. Het is dit jaar ook 60 jaar geleden dat On Her Majesty’s Secret Service verscheen, Ian Flemings tiende boek. Dat werd op 1 april 1963 gepubliceerd.

On His Majesty’s Secret Service speelt zich in het heden af, letterlijk op de publicatiedatum. Twee dagen voor de kroning van Charles III krijgt 007 een opdracht. MI6 verneemt last-minute dat er een plan bestaat om de kroning te verstoren. De rijke, excentrieke en zelfbenoemde Althelstan of Wessex beraamt een dodelijke missie om het Verenigd Koninkrijk een lesje te leren. Kan Bond zijn duister plan ontmantelen en zijn team van private huurlingen verslaan?

Embed from Getty Images

Young Bond

Charlie Higson is een bekende naam voor Bond-fans. Hij werd eerder al gevraagd om avonturen over een jonge James Bond te schrijven. In zijn Young Bond-reeks verschenen vijf boeken: SilverFin (2005), Blood Fever (2006), Double or Die (2007), Hurricane Gold (2007) en By Royal Command (2008). De titel van dat laatste boek toont aan dat Higson niet onbekend is met de combinatie Bond en Brits koningshuis. In By Royal Command redt de jonge Bond het leven van koning George V. Het boek speelt zich namelijk af in 1934. Nu verplaatst de actie zich dus naar het heden en zal een volwassen Bond wederom het leven moeten redden van de Britse koning.

Charlie Higson zegt vereerd te zijn met de vraag van IFP: “Toen IFP iets meer dan een maand geleden naar me toekwam met het idee om een James Bond-verhaal te schrijven was ik enthousiast. Tot ik besefte dat het af moest zijn voor de kroning in mei. Het schrijven van het verhaal op zo’n korte tijd zou net zo spannend worden als een Bond-missie. […] Fleming stond bekend om het feit dat hij snel schreef, dus ik nam die energie over. En nu is het zo spannend voor me om eindelijk de wereld van de volwassen Bond binnen te treden. Alles wat je wil van een James Bond-verhaal is er – seks, geweld, auto’s, een kleurrijke Bond-schurk met een gemeen hulpje en natuurlijk Bond zelf. Zo bekend maar tegelijk zo ongekend.”

Charlie Higson © Stuart Bertie Photography

Nieuw hoofdstuk in de geschiedenis

Corrine Turner van Ian Fleming Publications is verheugd dat Charlie Higson inging op hun vraag:

Wat is er nu beter, zestig jaar later, om dit nieuwe hoofdstuk in de geschiedenis te markeren dan met een gloednieuw verhaal: On His Majesty’s Secret Service? We deelden onze gedachten met Charlie en hij was verheugd om de uitdaging aan te gaan om een nieuw Bond-verhaal te schrijven, op tijd voor publicatie in mei. Samen hopen we dat dit boek belangrijke steun geeft aan de National Literary Trust.

Zoals Corrine Turner vertelt, gaat de opbrengst van On His Majesty’s Secret Service naar de National Literary Trust, een goed doel dat inzet op de leesvaardigheid van kansarme kinderen en volwassenen in het Verenigd Koninkrijk. On His Majesty’s Secret Service wordt uitgegeven door Ian Fleming Publications zelf, en zal vanaf 4 mei verkrijgbaar zijn als e-book, als hardcover-editie en als audioboek. Het audioboek wordt voorgelezen door Charlie Higson zelf. De cover zal later bekend worden gemaakt. Het boek is al vooruit te bestellen via Waterstones. En nu maar hopen dat het geen 1 april-grap is…

Embed from Getty Images

Nog even dit…

Alles wat James Bond Nederland publiceert, gebeurt volledig op vrijwillige basis en non-profit. Wil je JBN steunen middels een donatie, dan komt dit volledig ten goede aan betere artikelen. Elke cent wordt direct geïnvesteerd in onze website. Doneren kan via het onderstaande bankrekeningnummer. We danken je hartelijk voor je gift.

NL55 RABO 0338 6331 46 ten name van Stichting James Bond Nederland

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.