James Bond Nederland
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht (42): Bijna geen nieuws over Bond 26 en herinneringen aan Roger

JBN Weekoverzicht (42): Bijna geen nieuws over Bond 26 en herinneringen aan Roger

Onder het genot van een sterke kop koffie uit je Chemex, Bonds geliefde roerei, of toast met Jersey butter en Little Scarlet aardbeienjam, met ons weekoverzicht ben je deze zondag weer helemaal bij. Welkom bij een nieuw weekoverzicht (42).

Breakfast was Bond’s favourite meal of the day. When he was stationed in London it was always the same.

Barbara Broccoli: “We zijn nog niet begonnen aan de volgende Bond-film”

Het belangrijkste “nieuws” deze week is dat er eigenlijk geen belangrijk nieuws is. Tenminste, toch niet rond Bond 26. In een nieuw interview haalden producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson aan dat ze “nog niet eens begonnen zijn” met nadenken over de volgende film. Ze zijn van mening dat Bond hedendaags moet blijven, en de nieuwe film moet beslist een bioscoopervaring zijn. Maar vraag hen niet naar hoe de zevende acteur in de EON-reeks de rol moet invullen.

Elders in het interview praatten Broccoli en Wilson ook nog over de nieuwe tv-serie 007: Road to a Million en over Daniel Craig, maar dat interesseerde niemand van de fans. De sfeer op sociale media was ijzig en hier en daar klonk de roep dat EON de boel maar moet verkopen, als ze het nog altijd niet weten. Wat jouw mening ook is, ik geef je graag alle details van het interview in dit artikel.

Embed from Getty Images

Terugblik: Een exclusieve ontmoeting met Sir Roger Moore

Naast een vooruitblik was er ook een terugblik. Jorrit haalde herinneringen op aan een ontmoeting die hij had met Roger Moore. De zevenvoudig Bond-acteur was in 2008 in Amsterdam om de Nederlandse vertaling van zijn biografie voor te stellen. Jorrit neemt je mee langs heerlijke anekdotes zoals alleen Roger Moore die kon vertellen. Lees er alles over in zijn artikel!

Matthew Vaughn is geen kandidaat-regisseur voor Bond 26

En dan keren we in dit weekoverzicht (42) weer even terug naar Bond 26. In september schreven we nog over het gerucht dat de Britse regisseur Matthew Vaughn (Layer Cake, Kingsman: the Secret Service) misschien een kans maakte om de volgende Bond-film te regisseren. Dat gerucht mag nu de prullenmand in. Niet alleen heeft Vaughn het straks veel te druk met een volgend deel van de Kingsman-films, het is zeer onwaarschijnlijk dat hij ooit met EON samenwerkt. Dat vertelde hij zelf in de podcast Happy Sad Confused.

Vaughn had naar eigen zeggen de regisseursklus voor Casino Royale (2006) aangeboden gekregen, maar werd na amper een dag gebeld dat het feest niet doorging. Dat blijkt zo’n indruk op hem achtergelaten te hebben, dat hij niet staat te springen om het nog eens te wagen. Volgens hem is het gevoel wederzijds:

Ik heb meer kans om gecast te worden als Bond zelf dan om een Bond-film te regisseren. Je moet het maar aan hen [Broccoli en Wilson] vragen. Ze mogen me niet. Kingsman is mijn Bond. Alles wat ik met Kingsman gedaan zou hebben, zou ik ook met Bond gedaan hebben.

Embed from Getty Images

Nieuw in de 007Store: Warme sokken, onderzetters en hoedjes

Deze week verschenen er een paar nieuwe producten in de 007Store. In de eerste plaats twee paar warme wintersokken van The London Stock Exchange. Beide paren zijn getooid met een geborduurd wapenschild uit On Her Majesty’s Secret Service (1969). Op het blauwe paar staat het wapenschild van Bond, met de opmerkelijke drie gouden bezanten, de drie ‘bollen’. Het rode paar is gedecoreerd met het wapenschild van de familie De Bleuchamp, wat Blofeld zichzelf toe-eigent in de film.

De sokken zijn enkel samen te krijgen en komen in een leuk doosje. Ook de maat is niet te kiezen: je kunt de sokken kopen in maat 41 – 47. De 007Store biedt ze aan voor € 35,95.

Iets goedkoper is een set van vier onderzetters met het SPECTRE-logo erop. De onderzetters zijn donkerblauw en met een zilveren octopus steekt het logo mooi af tegen de achtergrond. Het gaat hier om de meest recente interpretatie van het logo, gebruikt in Spectre (2015) en No Time to Die (2021). De onderzetters kosten € 18,95 en vind je hier.

Helemaal leuk wordt het met een bucket hat of vissershoedje. De 007Store heeft drie kleuren om uit te kiezen: zwart, steenbeige en olijfgroen. Op de hoed vind je een klein geborduurd 007-logo. Ze zijn hier te koop voor 17,95 euro per stuk.

De Bol-deal van de week: No Time to Die soundtrack op CD

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de soundtrack van No Time to Die nog altijd niet gekocht heb. En eigenlijk is er geen excuus meer, want Bol biedt de CD-versie aan voor de scherpe prijs van 14,44 euro. Dat is inclusief het nummer van Billie Eilish en het stuk Final Ascent, waar ik nog altijd spontaan rillingen van krijg. Je kunt de soundtrack-CD hier aanschaffen.

Dit was het weekoverzicht (42) voor deze week. Volgende week zondag zijn we er weer met een nieuw weekoverzicht. We zien je graag terug, tot dan!


James Bond Nederland wordt ondersteund door affiliate-opbrengsten. Als je op bepaalde links klikt via onze site, kunnen we daar aan verdienen om JBN te verbeteren.

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.