James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » On Her Majesty’s Secret Service

On Her Majesty’s Secret Service


Synopsis

Met verlof in Portugal redt James Bond het leven van een suïcidale vrouw. Voordat hij zich goed en wel aan haar heeft kunnen voorstellen, wordt Bond belaagd door twee mannen en gaat de vrouw er vandoor.

Later die avond ontmoet Bond haar toevalligerwijs weer in het lokale casino. Ze heet Tracy de Vincenzo en lijkt in de problemen te zitten. Nadat zij en Bond de nacht samen doorbrengen, is Tracy bij het ochtendgloren weer spoorloos verdwenen. Wanneer Bond even later het hotel verlaat, wordt hij ontvoerd door een aantal mannen. Ze brengen hem naar Marc-Ange Draco, de vader van Tracy én leider van een invloedrijke Europese misdaadorganisatie. Draco is op de hoogte van de gebeurtenissen van de afgelopen dagen en vraagt Bond om zijn labiele dochter te trouwen en haar weer gelukkig te maken. Bond weigert maar wil best contact met Tracy onderhouden. Op één voorwaarde: dat Draco helpt om Ernst Stavro Blofeld, het voortvluchtige hoofd van misdaadorganisatie SPECTRE, op te sporen.

Draco houdt zijn woord en laat Bond weten dat Blofeld vermoedelijk in de Zwitserse Alpen bivakkeert. Op zijn beurt houdt Bond zich ook aan zijn woord en zoekt Tracy op. Aanvankelijk verloopt dit stroef maar langzaam maar zeker bloeit er toch een relatie tussen de twee op.

Maar zijn werk roept en Bond trekt naar Zwitserland. Onder de naam van Balthazar de Bleuchamp verblijft Blofeld in een gezondheidskliniek bovenop een Alpentop. Hij vraagt om erkenning van zijn adellijke titel als Graaf de Bleuchamp. Bond doet zich voor als Sir Hillary Bray, afgevaardigde van het College of Arms, en brengt Blofeld een bezoek om diens aanspraak op de adellijke titel te onderzoeken. Daar ontdekt Bond dat Blofeld zich heeft omringt met een tiental prachtige vrouwen. Bond vermoedt een sinister plot maar voordat hij kan achterhalen wat dit inhoudt, ontdekt Blofeld wie James Bond werkelijk is.


Cast

George Lazenby – James Bond
Diana Rigg – Tracy Bond
Gabriele Ferzetti – Marc-Ange Draco
Bernard Lee – M
Desmond Llewelyn – Q
Lois Maxwell – Miss Moneypenny
Bernard Horsfall – Shaun Campbell
George Baker – Sir Hilary Bray
Angela Scoular – Ruby Bartlett
Catherina Von Schell – Nancy

Telly Savalas – Ernst Stavro Blofeld
Ilse Steppat – Irma Bunt
Yuri Borienko – Grunther

Blofeld’s Angels of Death

Anouska Hempel – Australisch
Dani Sheridan – Amerikaans
Helena Ronee – Israelisch
Ingrid Back – Duits
Jenny Hanley – Iers
Joanna Lumley – Engels
Julie Ege – Scandinavisch
Mona Chong – Chinees
Sylvana Henriques – Jamaicaans
Zara – Indiaans

Vic Armstrong – Stuntdubbel George Lazenby
Richard Graydon – Stuntdubbel George Lazenby
Luki Leitner – Stuntdubbel George Lazenby
Robert Zimmerman – Stuntdubbel Telly Savalas