James Bond Nederland
No Time To Die James Bond Daniel Craig telefoon Nokia
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Barbara Broccoli: “We zijn nog niet begonnen aan de volgende Bond-film”

Barbara Broccoli: “We zijn nog niet begonnen aan de volgende Bond-film”

Bond-producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson gaven deze week een interview aan de Britse krant The Guardian om de nieuwe serie 007: Road to a Million te promoten. Alleen was er iets anders in dat interview waar meer reactie op kwam: volgens Broccoli zijn de twee nog altijd niet begonnen aan Bond 26.

Volgens Barbara Broccoli mogen we alle geruchten rond Bond 26 vergeten. Geen scenario, geen acteur, geen regisseur, zelfs geen idee over hoe EON Productions de nieuwe film gaat aanpakken. Ze wond er tegenover The Guardian geen doekjes om:

Er ligt nog een lange weg voor ons voordat Bond heruitgevonden is voor het volgende hoofdstuk in de reeks. We zijn nog niet eens begonnen aan dat proces.

Ze komt hiermee terug op eerdere uitspraken, namelijk dat Bond volledig moet worden heruitgevonden. Broccoli en Wilson willen eerst definiëren hoe het personage vorm krijgt na de vijf Daniel Craig-films. In juni vorig jaar vertelde Broccoli nog dat “het filmen van een nieuwe Bond-film nog minstens twee jaar van ons verwijderd ligt”. Aan dit tempo wordt twee jaar al gauw drie jaar.

Embed from Getty Images

Het is moeilijk voor te stellen dat EON in de twee jaar sinds No Time to Die (2021) verscheen nog altijd geen flauw idee heeft waar de Bond-reeks naartoe moet. Toch lijkt het zo te zijn. Broccoli maakt de vergelijking met GoldenEye (1995):

Iedereen zei toen dat de Koude Oorlog voorbij was, de Berlijnse Muur was voorbij, Bond was dood, Bond was niet nodig, de hele wereld leeft in vrede en er zijn geen schurken meer – jongens, wat bleek dat fout te zijn!

Bond 26 wordt allicht geen period piece

Je zou denken dat EON het nu makkelijker dan ooit heeft, in vergelijking met 1995. Oorlogen, spionage, AI en fake news overspoelen de wereld. Daar moet een plot uit te halen zijn. Broccoli geeft aan dat ze de films wil blijven moderniseren, en haalt Daniel Craig nog even aan:

Met Daniel wilden we focussen op hoe een held in de 21e eeuw eruit zou zien. Hij gaf ons de mogelijkheid om het emotionele leven van het personage te ontginnen. De wereld was er klaar voor. Deze films reflecteren de tijd waarin ze zich afspelen.

Daarmee lijkt een film die zich in de jaren 50 of 60 afspeelt, definitief van de baan. Fans opperen af en toe het idee dat Bond zich kan heruitvinden door accurate adaptaties van de Fleming-boeken te maken, eventueel in de vorm van een tv-serie. Broccoli sprak zich eerder al uit tegen een spin-offreeks en doet dat nu opnieuw:

Onze focus ligt op het maken van de films. Wanneer we een Bond-film maken, vraagt dat onze aandacht voor drie of vier jaar. We maken de films voor het grote bioscoopdoek. Alles aan de Bond-reeks is ervoor gemaakt dat het wereldwijde publiek het op dat formaat ziet. Dus we wilden geen televisie doen.

Easter eggs in 007: Road to a Million

Toch komt er een tv-serie met James Bond-elementen. In 007: Road to a Million reizen negen duo’s rond de wereld om 1 miljoen Britse pond te winnen, in een spelshow gepresenteerd door Brian Cox. Broccoli noemt het “een leuk ding om in de tussentijd te doen.” Het wordt de eerste keer dat een tv-serie die losstaat van de films gebruik mag maken van het Bond-merk, waaronder de muziek en bepaalde iconografie zoals de gun barrel.

Volgens Broccoli heeft 007: Road to a Million “dezelfde sfeer van heldhaftigheid, moed en standvastigheid als de films. Het is echt goed entertainment, en dat is wat de mensen nodig hebben.” Wilson voegt eraan toe: “Het is gemaakt voor het gewone publiek, maar Bond-fans kunnen een aantal easter eggs vinden.”

Broccoli hoopt om het concept ook naar andere landen uit te kunnen breiden. “We zijn er nog mee bezig. We willen dit uitbrengen en dan naar de reacties kijken. Maar ik zou het geweldig vinden om de verschillende versies van over de hele wereld te zien, van Afrika, India en Azië.”

Horen we dit jaar nog iets?

Het eerste seizoen van 007: Road to a Million is vanaf 10 november te zien op Amazon Prime, een tweede seizoen is al in de maak. Enkel Britten konden deelnemen. Maar wie weet, misschien komt er snel een versie met andere Europese deelnemers en maken ook wij kans om een miljoen pond (of euro, waarschijnlijk) te winnen.

Wat Bond 26 betreft is er dus niets aan het bewegen, of toch niet officieel. Hoewel er misschien op de achtergrond een paar kleine dingen gebeuren, blijft het EON-kamp dus in alle toonaarden ontkennen. En ik vrees dat we dit jaar ook weinig meer zullen horen. Het sentiment onder Bond-liefhebbers wordt er helaas niet beter op. Jasper herinnerde mij eraan dat het komende week vier jaar geleden is dat Daniel Craig zijn laatste scène als Bond inblikte. De tijd vliegt…


Nood aan een overzicht rond al het nieuws en geruchten over Bond 26? Je leest het op deze pagina!


Nog even dit…

Alles wat James Bond Nederland publiceert, gebeurt volledig op vrijwillige basis en non-profit. Wil je JBN steunen middels een donatie, dan komt dit volledig ten goede aan betere artikelen. Elke cent wordt direct geïnvesteerd in onze website. Doneren kan via het onderstaande bankrekeningnummer. We danken je hartelijk voor je gift.

NL55 RABO 0338 6331 46 ten name van Stichting James Bond Nederland

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken