James Bond Nederland
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht (38): Begin Bond 26 en een bijzonder versnellingspookje

JBN Weekoverzicht (38): Begin Bond 26 en een bijzonder versnellingspookje

Onder het genot van een sterke kop koffie uit je Chemex, Bonds geliefde roerei, of toast met Jersey butter en Little Scarlet aardbeienjam, met ons weekoverzicht ben je deze zondag weer helemaal bij. Deze week het belangrijkste nieuws van de afgelopen zomer. Welkom bij een nieuw weekoverzicht (38).

Breakfast was Bond’s favourite meal of the day. When he was stationed in London it was always the same.

Is de productie van Bond 26 begonnen?

Dit weekoverzicht (38) trappen we af met een knaller. Er is voorlopig nog geen officieel nieuws over de volgende James Bond-film, Bond 26, maar dat wil niet zeggen dat er niets beweegt. Nadat de film verscheen in een lijst van de vakpublicatie Production Weekly, trok ik op onderzoek uit. Was er ergens al een spoor van Bond 26 te vinden? Ja, zo bleek. Van IMDb en Bullets for Winter naar dochterbedrijven van EON Productions, hier en daar lijkt er wat te gebeuren.

Als je geen idee hebt waar dat allemaal op slaat, moet je maar snel het artikel lezen. Daar staan alle feiten op een rijtje, met wat gezonde speculatie erbij. Want het onderwerp maakt veel los, dat was ook op onze sociale media-pagina’s te merken. Laten we hopen dat Barbara Broccoli en Michael G. Wilson inderdaad kleine stappen vooruit aan het zetten zijn.

Bond 26 logo

“Kom op dan, gebruik de schietstoel”

Jorrit schakelde deze week een versnelling hoger met de bekende versnellingspook van de Aston Martin DB5. Die pook wordt namelijk als replica uitgebracht door Factory Entertainment, compleet met rood knopje om de schietstoel te activeren. Zowel Jorrit als Gosse braken hun hoofd over welke versie van de pook nu eigenlijk wordt afgebeeld. Jorrit probeert het antwoord te zoeken in zijn artikel.

Daar lees je ook meer over de rol van de versnellingspook in Goldfinger (1964) en Skyfall (2012), en waarom je BMT 216A kunt lezen op de aluminium voet van de replica. Gosse liet zich al in de verleiding brengen om de pook aan te schaffen. Hopelijk blijft hij van die verleidelijke rode knop af, voor er ergens een stoel door een dak vliegt.

The story of James Bond’s parents

This week, readers who don’t understand Dutch could enjoy Gosse’s earlier article about Bond’s parents. He handily translated it to English so more people can read it. If you haven’t done so yet, you can find it here. Get to know Bond’s parents, in both Ian Fleming’s own words as well as additions and changes made by the filmmakers!

Mocht je het originele artikel in het Nederlands gemist hebben, dat vind je hier!

Grafsteen zoals te zien in de film

De huiselijke sfeer van Q

In dit weekoverzicht (38) neem ik je nog even mee naar het huis van Q. In No Time to Die (2021) kregen we voor het eerst het huis te zien waar de Quartermaster woont. De 007-website heeft een heel artikel gewijd aan hoe die set tot stand kwam. We lezen onder meer over Q’s voorliefde voor kunst (een idee dat voortborduurde op zijn eerste ontmoeting met Bond in Skyfall), hoe productieontwerper Mark Tildesley zocht naar huiselijke sferen en hoe setdecorateur Véronique Melery zelfs aandacht had voor Q’s boekenkast.

Ben Whishaw wil in het artikel ook nog een woordje kwijt over Q’s katten, en je leest ook waar het idee vandaan kwam om hem twee haarloze Sphynxkatten te geven. Het was zeker niet het beeld dat ik in mijn hoofd had van die beesten toen ze ter sprake kwamen in Spectre (2015)!

Dit was het weekoverzicht (38) voor deze week. Schaf jij je zo’n leuke versnellingspook aan, of zit je met je hoofd al bij Bond 26? Volgende week zondag zijn we er weer met een nieuw weekoverzicht. We zien je graag terug, tot dan!


Nog even dit…

Alles wat James Bond Nederland publiceert, gebeurt volledig op vrijwillige basis en non-profit. Wil je JBN steunen middels een donatie, dan komt dit volledig ten goede aan betere artikelen. Elke cent wordt direct geïnvesteerd in onze website. Doneren kan via het onderstaande bankrekeningnummer. We danken je hartelijk voor je gift.

NL55 RABO 0338 6331 46 ten name van Stichting James Bond Nederland

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.