James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Exclusieve beelden uit Matera!

Exclusieve beelden uit Matera!

Afgelopen week schreef ik al een artikel over de opnames die momenteel plaatsvinden in Matera. Er wordt druk gerepeteerd en gefilmd met de Aston Martin DB5. Vandaag kregen wij unieke beelden en laat ik je zien op welke locaties er gefilmd is in de stad. Ook hoef ik je niet te vertellen dat dit bericht Spoilers! bevat.

Onderstaande beelden zijn gemaakt door Marc. Hij heeft een aantal filmpjes gemaakt van de opnames. De opnames zijn gemaakt op de Via Madonna delle Virtue in de bocht met de Vico Sint Agostino. Op onderstaande beeld zien we de repetitie van de Aston Martin DB5 en twee Jaguars. De mensen op straat zullen stuntmensen zijn. Of de Citroen C3 die door het beeld rijdt erbij hoort is niet zeker: op de andere filmpjes en de opnames is deze niet te zien. Het zou ook nog kunnen dat dit aangepast is tijdens de repetitie.

Op de beelden is wederom een brandstapel te zien. Deze zagen we ook op eerdere beelden van afgelopen week. Wat daar het verhaal achter is, is niet bekend. Na de verschillende repetities is het moment om alles definitief klaar te maken voor het filmen. Op het onderstaande filmpje is te zien dat een auto met camerakraan gereed wordt gemaakt.

En daarna is het tijd voor de echte opnames! De rookmachines in de brandstapel worden in werking gezet terwijl op de achtergrond de helikopter te horen is. En daarna is het klaar voor de echte actie. Er worden verschillende keren opnames gemaakt, zowel vanuit de lucht als vanuit de auto met camerakraan.

Jaguar en Triumph

Op de beelden zien we dat de Aston Martin DB5 wordt achtervolgd door twee Jaguars en een aantal motorfietsen. Met deze twee laatste voertuigen kunnen we met redelijke zekerheid zeggen dat ze hoofdsponsor zijn van de nieuwe film. Jaguar is al bij meerdere films betrokken geweest. De zwarte en grijze Jaguar is een XF model 2019 in de vermoedelijke kleuren zijn Santorini Black en Corris Grey.

Het merk van de motorfiets is het oer Engelse Triumph. Het lag in de lijn der verwachting dat Norton Motorcycle wederom zijn opwachting zou maken in het vervolg van Spectre. In de vorige film waren zij sponsor en werd in het lab van ‘Q’ een Dominator SS voorzien van allerlei gadgets. Maar het is dus Triumph geworden. Op foto’s van de set is ondermeer de 1200cc sterke Triumph Bonneville Bobber en de Scrambler te zien.

Bedankt voor je video’s en foto’s Marc!

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

3 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Die Citroen C3 lijkt er inderdaad niet bij te horen. De DB5 is net op tijd uit zijn slip.

  Die brandstapels vormen de huisraad die de lokale reinigingsdienst daags bij elkaar veegt. Wij brengen dat dan naar de verbrandingsoven. In Italie wordt het op straat aangestoken, zijn ze er ook vanaf.

  Kapt het laatste filmpje onbedoeld te vroeg af?

  • Gerard, dank voor je info over de brandstapels! Weer een mysterie opgelost ;-). De filmpjes spelen bij mij wel goed af.

   • Het laatste filmpje stopt al na 7 sec bij mij… In twee browsers.
    Het idee van de brandstapels is een gokje, maar elders zag ik op Bond-video’s typische straatvegers met hesjes aan de zaak bij elkaar aan het vegen. Tja, is een manier om van de rommel af te komen, en bij Bond zijn ze gek op rook dus de productie zal wel gezegd hebben we brengen de traditie gewoon in beeld. We zullen zien.

BoekenBoeken