James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Brian Cox stuurt spelshow 007’s Road to a Million aan

Brian Cox stuurt spelshow 007’s Road to a Million aan

Amazon en EON Productions werken nog steeds aan de realityreeks 007’s Road to a Million. In dit avontuurlijk spelprogramma kunnen deelnemers 1 miljoen Britse pond winnen. Het programma heeft nu een presentator gevonden: Brian Cox, bekend van de serie Succession.

Brian Cox wordt de presentator van 007’s Road to a Million. Officieel krijgt hij de rol van The Controller, een figuur die de kandidaten aanstuurt. Als een soort Blofeld waakt hij over het spel. Het enigmatische personage zal hij het lot van de kandidaten bepalen. The Controller geniet van de steeds moeilijker wordende reis en de vragen die de kandidaten moeten oplossen. Hij heeft miljoenen ponden om weg te geven, maar hij zal het de kandidaten niet makkelijk maken. Terwijl hij vanuit de luwte toekijkt, stuurt hij alles aan.

Cox kijkt uit naar zijn rol in het programma: “Ik kreeg te zien hoe doodgewone mensen om zouden gaan met een James Bond-avontuur. Terwijl zij de wereld rondreizen naar een aantal van de meest iconische Bond-locaties, wordt het intenser en een nagelbijter. Ik hield van mijn rol als schurk en kwelgeest, met een licentie om hoopvolle kandidaten door de mangel te halen.”

Een atypische keuze?

Cox is een Schots acteur, vooral bekend van zijn rol in de serie Succession (2018 tot nu). Met X2 (2003) en Troy (2004) staan er ook actiefilms op zijn naam, maar de publiciteitsfoto doet mij niet direct aan actie of Bond denken. Cludeo lijkt beter te passen, met de dolk op het bureau. Of Knives Out (2019), de detectivefilm met Daniel Craig in de hoofdrol. Verder lijkt Cox een atypische keuze om een spelshow rond James Bond te leiden, ik had een acteur verwacht die al met Bond verbonden is. Of bepaalde Bond-acteurs hun opwachting zullen maken, is voorlopig onbekend.

Wel kennen we een aantal van de locaties die de deelnemers zullen zien in hun reis op zoek naar 1 miljoen pond. De kandidaten zullen hun geluk en roem zoeken op de Schotse hooglanden, in Venetië en op Jamaica. De Schotse hooglanden kennen we als locatie van Bonds ouderlijk huis in Skyfall (2012) en het onderduikadres van MI6 in The World is Not Enough (1999). Venetië kwam in beeld in Moonraker (1979) en Casino Royale (2006). Jamaica is al vanaf de eerste letter die Ian Fleming tikte onlosmakelijk verbonden met Bond. Recentelijk zagen we er James Bond nog van zijn pensioen genieten in No Time to Die (2021).

Spel met duo’s

007’s Road to a Million wordt gespeeld met duo’s. Per twee worden de teams getest op hun uithoudingsvermogen en intelligentie. Ze komen daarbij niet alleen fysieke obstakels tegen, maar moeten op elke locatie ook trivia-vragen beantwoorden om verder te mogen reizen naar een volgende locatie. Het is de eerste keer dat Amazon iets doet met James Bond na de overname van MGM. Hoewel Bond-films in de bioscoop blijven, wordt 007’s Road to a Million exclusief uitgebracht via Amazon Prime. Er is voorlopig nog geen concrete verschijningsdatum, maar de reeks zou nog dit jaar te zien moeten zijn.

Nog even dit…

Alles wat James Bond Nederland publiceert, gebeurt volledig op vrijwillige basis en non-profit. Wil je JBN steunen middels een donatie, dan komt dit volledig ten goede aan betere artikelen. Elke cent wordt direct geïnvesteerd in onze website. Doneren kan via het onderstaande bankrekeningnummer. We danken je hartelijk voor je gift.

NL55 RABO 0338 6331 46 ten name van Stichting James Bond Nederland

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken