James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Nieuwe James Bond docureeks Icons Unearthed

Nieuwe James Bond docureeks Icons Unearthed

De Amerikaanse documentairereeks Icons Unearthed krijgt een vijfde seizoen. Deze keer is het 007 die centraal staat. Icons Unearthed is een reeks die te zien is op Vice TV, en behandelt per seizoen een belangrijke film of serie. De documentaire probeert telkens uit te zoeken hoe die reeks uit kon groeien tot een echt icoon.

Icons Unearthed is een populaire documentairereeks op Vice TV die aan een groot publiek wil uitleggen waarom een bepaalde tv-serie of filmreeks nu zo bekend is geworden. Per seizoen wordt 1 reeks uitgelicht, en deze krijgt dan 6 afleveringen. De afleveringen behandelen in chronologische volgorde het begin, de stijgende populariteit en ook de toekomst van een franchise. Dit doet Icons Unearthed voornamelijk door middel van interviews met journalisten, crewleden en de sterren achter de reeks zelf. Eerdere seizoenen bespraken Star Wars, The Simpsons, Fast & Furious en Marvel. Straks is dus James Bond aan de beurt, zo schrijft Deadline.

Icons Unearthed krijgt na het vijfde seizoen over James Bond nog eens vijf seizoenen. Het is nog niet bekend welke andere franchises aan de beurt komen. Brian Volk-Weiss, CEO van het productiebedrijf Nacelle, is enthousiast: “We hebben de mogelijkheid gehad om een aantal geweldige verhalen te vertellen in Icons Unearthed, en het feit dat er nu zes verdere seizoenen met verhalen aankomen, getuigt van hoe goed de serie ontvangen werd. Ik hoop dat we niet teleurstellen.”

Geen hoge verwachtingen

Of we echt veel moeten verwachten van deze reeks is nog maar de vraag. Immers is er al veel geschreven en gepraat over James Bond, en lijkt het me sterk dat we echt nog nieuwe dingen zullen leren. Bovendien wordt Icons Unearthed gemaakt zonder medewerking van de verschillende studio’s, en zijn de geïnterviewde gasten niet de meest bekende acteurs. Voor de afleveringen rond Star Wars waren de bekendste gasten Billy Dee Williams (Lando Calrissian) en Anthony Daniels (C-3PO). Hoofdacteurs Mark Hamill en Harrison Ford waren afwezig. De reeksen maken telkens gretig gebruik van de mening van entertainmentjournalisten en archiefmateriaal. Voor James Bond zal dit wellicht niet anders zijn, en ik vermoed dat EON Productions hun kat zal sturen.

Tegelijkertijd kan een documentairereeks die losstaat van EON makkelijker ingaan op onderwerpen waar een officiële documentaire niet graag over praat. Denk maar aan Harry Saltzman die zijn aandelen verkocht aan United Artists, de financiële moeilijkheden bij MGM of het ontslag van Pierce Brosnan. En als de makers van Icons Unearthed genoeg rondbellen, dan zal er altijd wel een acteur of actrice bereid zijn om voor de camera een paar anekdotes te vertellen. In deze droogte van Bond-nieuws is meer materiaal over 007 altijd meegenomen, maar de meerwaardezoeker blijft waarschijnlijk op z’n honger zitten.

Icons Unearthed is te zien op Vice TV in de Verenigde Staten, maar die zender bestaat niet meer in België en Nederland. In de VS biedt Amazon Prime de eerste reeks over Star Wars aan. Aangezien Amazon nu mede-eigenaar van James Bond is, zou het niet onlogisch zijn dat de vijfde reeks van Icons Unearthed vroeg of laat op Prime te vinden is.

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken