Eindelijk weten we de titel van de 25e James Bond-film! Na maandenlang speculeren over mogelijke titels, bracht EON Productions vandaag dan naar buiten aan de hand van een prachtige animatie: No Time to Die.
No Time to Die, mister Bond
Het wachten op de officiële titel duurde erg lang en we hadden verwacht dat dit nog enkele weken op zich liet wachten. Toch koos EON Productions er vrij plotseling voor om vandaag, 20 augustus 2019, aan de hand van een filmpje waarin 007 in tuxedo opgaat in de typografie van de nieuwe Bond-titel.
‘No Time to Die‘; het klinkt een beetje als Die Another Day (2002) of de themesong van Quantum of Solace (2008): Another Way to Die van Jack White en Alicia Keys. In ieder geval is het een andere titel dan we tot nu hebben gezien in het Craig-tijdperk. En met een zeer bijzondere, klassieke typografie.
Shatterhand
Geen ‘Shatterhand‘ dus, zoals Barbara Broccoli al eerder had verteld. Ook de werktitel ‘Eclipse‘ die in diverse fanfora genoemd werd, toen een crew-lid zich had versproken, was reeds de revue gepasseerd. Volgens tamelijk betrouwbare bronnen stond lange tijd ‘A Reason to Die‘ op de nominatie om de Bond 25-titel te gaan worden, maar werd deze een dag voor de persconferentie in Jamaica weggewuifd. Volgens de laatste roddels van een gerenommeerde Bond-fan stonden de titels ‘Genoma of a Woman’ of simpel ‘Genoma’ hoog op Daniel Craigs wensenlijst. Uiteindelijk bleken deze niet gekozen te zijn. EON Productions & Cary Fukunaga voor een vrij eenvoudige titel.
Persbericht
Wat we op dit moment kunnen verwachten van de film, lees je in ons overzicht. In het kort de hoofdlijn van het verhaal: James Bond is inmiddels niet meer werkzaam als geheim agent en leeft een rustig leven op Jamaica. Daar komt verandering als zijn oude vriend Felix Leiter op de stoep staat en 007 om hulp vraagt. De vraag: het bevrijden van een wetenschapper. Het loopt anders en Bond volgt op een nieuw spoor dat hem naar een mysterieuze slechterik leidt, die de wereld op z’n kop wil zetten met gevaarlijke, nieuwe technologie. Geen tijd voor Bond om te sterven dus.
En toch blijf ik erbij dat Spectre hierachter zit. Met shatterhand (blofeld) en mevr. Vogel (irma bunt)?
Zou mij niks verbazen als deze karakters erin voorkomen. Maar de link tussen Rami Malek’s karakter en Blofeld; dat is toch nog even gissen.
Ik hoop het! Mits goed aangepakt, a la “From Russia With Love”, zou SPECTRE echt heel goed kunnen worden. De eventuele cameo van Blofeld flink naar de achtergrond drukken, a la Anthony Dawson, en Bond heeft lekker niets door. Heerlijk :-). En dan is Rami Malek lekker de Dr. No of Mr. Largo van het verhaal hèhè.
Craig zag Live and Let Die in 1973 voor het eerst op 5 jarig leeftijd, niet Octopussy uit 1983!
Doe je huiswerk eerst maar eens goed alvorens met zulke info te komen die totaal niet klopt!
Patrick, ik neem aan dat je reageert op de beschrijving van mij, Daniël (met een trema) als redacteur. Ik zag ‘Octopussy’ als eerste Bond-film; het gaat hier niet om Daniel Craig. Hij heeft inderdaad Live and Let Die als eerste film gezien.
Iets beter lezen de volgende keer, voordat je boos wordt.
Oh mijn excuus! Zie het nou pas ja, dacht echt dat het om de andere Daniel ging sorry!
No Time to Die! Met drie eerdere films met ‘Die’ in de titel, is de verrassing er nu wel wat van af, vind ik. We zullen zien.
Daar heb je zeker een punt in. Ik vind persoonlijk de titel oké, klinkt wel Bondiaans, maar ik vind hem niet zo passen in het Daniel Craig-rijtje van Casino Royale, Quantum of Solace, Skyfall en Spectre. Het heeft iets Brosnan-achtigs, logisch ook de link met Die Another Day.
De gespeculeerde was Genome of Genoma (de genen) of a woman.
Klopt. Staat inderdaad ook in het artikel. Eerder werden ‘A Reason to Die’ en ‘Eclipse’ al genoemd.
Er staat in het artikel Genova met een “V”. Dat is de Italiaanse stad Genua.
Je hebt helemaal gelijk, Steven. Dit is inmiddels aangepast.
Ik hoorde gisteren in het ANP nieuws dat er een nieuwe Matrix-film in de pen zit. Maar geen woord over de titel van de nieuwe Bond.
Waar zijn de tijden gebleven dat de wereldpers al tijdens het bouwen van de Bond-sets massaal naar Pinewood trok…?
Die tijd is, in elk geval onder de huidige organisatie-structuur van de Bond-franchise, en met Barbara Broccoli & Michael Wilson als producers, voorbij. Ik gok ook dat “No Time To Die” de allerlaatste Bond-film is die op de huidige, ouderwetse, manier gemaakt wordt.
Overigens was het nieuws over het feit dat Spiderman een ‘Kevin McGlory-tje’ gaat doen ook al veel sneller trending op Twitter.
James Bond 007 snakt naar nieuwe producers met een meer ‘hands-on’-mentaliteit, én een veel gezondere filmmaatschappij die alles voor z’n rekening neemt.
Maar goed Gerard, er komt een nieuwe Bond-film! En dat is, hoe je het ook bekijkt, fantastisch nieuws. In m’n hoofd krioelt het al van leuke gedachtenspinsels. Heb er zin in ;-)!
Gert, je zou zeggen dat EON na 24 films kapitaal heeft om de film zelf te financieren. Het geld komt immers altijd wel terug. Maar daarnaast heb je het distributietraject en de marketing natuurlijk ook nog. Ik ben benieuwd hoelang Michael Wilson er mee door gaat.
Ja, ben erg benieuwd naar het eindresultaat van Bond 25, o sorry, No Time To Die. Het is wel wennen zeg!!
Ik had me voorgenomen om me vooraf zo weinig mogelijk door teasers, teksten en trailers te laten verleiden. Maar hoe we dat voor elkaar moeten krijgen…
Door het huidige mediageweld heb je zowat van elke scene al een beeld gezien. Hoezeer anders was dat in het verleden.
Punt 1: Ik vind de titel weinig om handen hebben. Het is meer een titel die na lang beraad uit de hoge hoed van MGM’s marketing-afdeling is gekomen. De verplichte “Die” of “Kill” moest er maar weer eens in zitten. Ik vind ‘m daarom, met uitzondering van “Live And Let Die”, weinig Fleming-achtig. En Fleming verdraaide dan ook bepaalde gezegdes op een leuke manier. “You Only Live Once” werd “You Only Live Twice”. En “Live And Let Live” werd zo “Live And Let Die”.
Veel geruchten zijn de revue gepasseerd. “Genoma Of A Woman” (waarschijnlijk “The Genome Of A Woman”, refererend aan het gerucht dat genetic warfare onderdeel is van het plot), had ik interessanter gevonden. Een beetje een variant op “The Spy Who Loved Me”, “The Property Of A Lady” en “The Man With The Golden Gun”. Titels met een mysterieus sfeertje en dus niet zo ‘straight-in-your-face’ als “No Time To Die”.
Andere titels die we in 2019 tot dusver uit de geruchtenmachine hebben zien komen, zoals “Dr. Shatterhand”, “A Reason To Die” (Cary Fukunaga had zelf aangegeven op z’n officiële Facebook-pagina dat die ‘m niet werd), “A Time To Die” en “Eclipse” vond ik allemaal minder. Al is het natuurlijk een keer leuk om een Bond-film te vernoemen naar de schurk. Voor het laatst gedaan met “Dr. No” en “Goldfinger”.
Dus tja, de titel zelf doet ’t ‘m niet echt voor mij. Misschien is er ook een stille ontkenning in de titel verwerkt en vonden ze dit passend na al het nogal negatieve Bond nieuws: Bond gaat niet dood hoor mensen!
Wat ik wél weer gaaf vind is de keuze van het lettertype. ‘Futura Black’ is een lettertype dat in de jaren ’60 veel gebruikt is. Een test-poster van “On Her Majesty’s Secret Service” had dit lettertype al eens. En de fonts doen me zelfs een beetje denken aan het lettertype van “From Russia With Love”.
Ook al is de titel No Time To Die passend – Craig wil na zijn laatste missie natuurlijk wel gewoon met pensioen – dan blijft de titel inderdaad tamelijk lauw. Nu maakt EON er ook geen geheim van dat dat gedoe met de titel telkens opnieuw een gruwel is. Ze zien het inmiddels vast als marketingtool.
Die Another Day (2002) was Brosnan laatste Bond. Die titel liet ook al zien dat hij na zijn laatste missie nog wel wat anders wilde doen.
Columbo had in 1962 een aflevering met de titel No Time To Die. Die bleef bij Rotten Tomatoes op 55 procent zitten. Ook de drie Bondfilms met ‘Die’ in de titel kwamen gemiddeld niet hoger als 55 procent.
Het wordt dus nog hard werken daar bij Pinewood. Ik kan ze niet helpen. ‘Futura Black’ zit niet eens in mijn oude! Word.