James Bond Nederland
Home » Nieuws » No Time To Die: Het Safin Noh Mask (Update)

No Time To Die: Het Safin Noh Mask (Update)

UPDATE Het masker werd voor de film ontworpen door costume designer Suttirat Anne Larlarb. Ze inspireerde het op het klassieke Japanse Noh masker. Kenmerkend is het pure, uitdrukkingsloze, strakke uiterlijk. Het masker mocht vooral geen menselijke uitdrukking krijgen. Voor de film maakte ze een masker van klei. Daarna werd deze in 3D werd gescand. Het uiteindelijke product is van polyester.

UPDATE: Het Moh masker is nu ook beschikbaar voor preorder.
Details aan het einde van dit artikel.

De video

Het korte fragment waarin Suttirat Anne Larlarb over het Noh masker vertelt bevat wat nieuwe beelden van No Time To Die schurk Safin. Ook leren we hoe we Safin moeten uitspreken. Het is SAFE-in. Suttirat begint te vertellen:

Voordat we begonnen met filmen heb ik alle kostuums voor de karakters uitgedacht. Er was veel aandacht voor onze nieuwe schurk. En dan met name hoe we die zo angstaanjagend mogelijk konden kleden.

De introductie van Safin is voor de film erg belangrijk. Daarom koos Larlarb voor het klassieke oude Japanse Noh masker. Eentje die geen enkele emotie toont.

Het masker wordt nog indrukwekkender als de acteur precies goed beweegt. Ook de belichting is belangrijk. Dat alles maakt het sereen en agressief. En zo moest Safin eruit gaan zien.

Synopsis

James Bond (Daniel Craig) is teruggetreden als geheim agent van Mi6 en geniet van een minder hectisch leven op Jamaica. De vrede wordt al snel verstoord nadat zijn oude vriend Felix Leiter (Jeffrey Wright) van de CIA hem bezoekt en M (Ralph Fiennes), die ook op zoek is naar 007 voor een nieuwe missie, James om hulp vraagt.

Als Bond een nieuwe 00-agent met de naam Nomi (Lashana Lynch) treft leert hij dat zij hem heeft vervangen als Mi6 haar beste top agent. Ze is trouwens niet onder de indruk van zijn behaalde successen. De missie om een ontvoerde wetenschapper te bevrijden krijgt een andere wending en is veel gevaarlijker dan gedacht. Het verhaal brengt Bond op het spoor naar een mysterieuze schurk met de naam Safin (Rami Malek) die van plan is zijn nieuwe levensgevaarlijke uitvinding te gebruiken.

No Time To Die, donderdag 30 september in de bioscoop.

Coming soon: No Time To Die Safin Noh Mask props

Hoewel we het masker nog niet eens in de film hebben gezien komt het Safin Noh masker voor ons als consument beschikbaar. Het Amerikaanse Factory Entertainment, in samenwerking met de officiële 007 Store, lanceert de maskers in zowel een gave als een gebroken editie. Ze kosten 354 euro exclusief verzendkosten. Er verschijnt ook een gelimiteerde serie tot 100 stuks waarin beide maskers zitten. Uiteraard ligt de prijs hoger. Je hebt de gelimiteerde serie voor 834 euro in je vitrine staan. Exclusief verzending uiteraard.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.