James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Kort interview Bruce Fernstein

Kort interview Bruce Fernstein

Spoilers! Scenarioschrijver Bruce Fernstein heeft in een interview tekst en uitleg gegeven over Goldeneye 007 en Blood Stone.

 

Noot van de redactie: Spoilers! geeft aan dat er mogelijk plotlijnen en delen van het verhaal worden vrijgegeven. Bezoekers die deze niet willen lezen kunnen ze aan het volgende woord (in het rood) herkennen: Spoilers!

Eind van het jaar verschijnen er twee nieuwe James Bondgames op de markt. Het gaat over een compleet nieuwe game die Blood Stone (foto onder) heet en om een remake van Goldeneye 64 getiteld Goldeneye 007. Deze game is speciaal voor de Nintendo Wii en de Nintendo DS ontwikkeld.

Bruce Fernstein schreef mee aan de film Goldeneye (1995), Tomorrow Never Dies (1997) en The World Is Not Enough uit 1999.

Maar ook bondgames is iets wat Fernstein aan heeft gewerkt. Hij schreef de scenario`s voor Everything Or Nothing (2003) en From Russia With Love (2005) van EA Games.

Dit jaar is het dus tijd voor twee nieuwe games. In een kort interview met Den of Geek sprak kort met Fernstein over de twee nieuwe releases.

“Voor Blood Stone was door de productie al veel voorbereid. EON had al een hoop gedaan. Toen ze mij vroegen heb ik het idee gemodelleerd en uitgeschreven.”

 

“Twee weken geleden was ik met Activision nog druk bezig met het uitwerken van dialogen tussen de karakters en de multiplayer.”

Fernstein vertelde over Goldeneye 007 vooral hoe hij de game origineel kon houden met het gebruik van de nieuwste technieken. Het spel moet zoveel mogelijk de verhaallijn van Goldeneye blijven volgen. Maar sommige dingen zijn niet geloofwaardig meer.

Spoilers!

“De vader van Alec Trevelyan was een Lienz Kossack. Maar dat is nu niet geloofwaardig meer. De man zou tachtig jaar zijn. Hij heeft de Tweede Wereldoorlog overleefd. Maar waarom zou Trevelyan nog een wrok hebben tegen Groot Brittannië? Dat kan nu niet meer.”

“Valentin Zuckovsky was een voormalig KGB agent. Maar dit kan gezien de tijd niet meer. Hij is nu eigenaar van een nachtclub in Barcelona en hij wil in de toekomst graag een Britse voetbalclub bezitten.”

Fernstein reageerde op de vraag wat Ian Fleming van videogames zou vinden.

“Ik denk dat Flemming wel interesse zou hebben in videogames. Dit omdat hij vroeger bij de geheime dienst met veel nieuwe technologie werkte. Iets wat hij leuk vond. Games zijn ook technologische hoogstandjes. Iets waarmee hij zelf werkte.”

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken