James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht (22): Nieuw magazine en Turnbull & Asser

JBN Weekoverzicht (22): Nieuw magazine en Turnbull & Asser

Onder het genot van een sterke kop koffie uit je Chemex, Bonds geliefde roerei, of toast met Jersey butter en Little Scarlet aardbeienjam, met ons weekoverzicht ben je deze zondag weer helemaal bij. Welkom bij een nieuw weekoverzicht (22).

Breakfast was Bond’s favourite meal of the day. When he was stationed in London it was always the same.

Bondesque Magazine wordt nieuw leven ingeblazen

Het Nederlandstalige James Bond-magazine Bondesque is terug! De eerste editie van Bondesque Magazine verscheen in 2011, toen nog onder de paraplu van James Bond Nederland. Editie nummer 6 verschijnt halverwege juni als zelfstandig magazine.

Na zes jaar van afwezigheid is Bondesque Magazine terug. Medeoprichter van James Bond Nederland, Merlijn Kuiper lanceert, op een eigen platform, weer een nieuwe uitgave van het 007-blad Bondesque. In dit nieuwe nummer heeft hij een mooie balans gevonden tussen de wereld van de James Bond-films en die van de 007-boeken. Het blad neemt je mee naar de thuisbasis van Fleming – Jamaica – geeft je een blik achter de schermen bij de setontwerpen van de laatste Bond-film, No Time to Die (2021), en duikt in de verrassende geschiedenis van de titelsongs. Niet alleen de bekende: ook de nummers die het witte doek niet haalden. Lees hier meer.

© 2023 Bondesque Magazine

De zomer van Blockbusters

Tot het moment er eindelijk nieuws is over Bond 26, kan Jasper voorlopig iedere column beginnen met ‘bij gebrek aan een nieuwe Bond-film’. Daarom: bij gebrek aan een nieuwe Bond-film hebben we altijd nog de alternatieven in het vooruitzicht. Zoals wanneer eind deze maand de zomer van de blockbusters begint. En Bond zit daar niet bij.

Jasper heeft nogal een mening over de aanstaande Bondloze zomer. Meer lezen? Klik dan hier.

Daniel Craig tijdens de opnames voor Casino Royale

Nieuwe hemden van Turnbull & Asser

Het traditionele Britse herenmerk Turnbull & Asser heeft twee nieuwe hemden in de collectie. Ze zijn gebaseerd op twee hemden die Brosnan draagt in Tomorrow Never Dies (1997) en The World Is Not Enough (1999).

Het crème katoenen Hamburg-hemd uit Tomorrow Never Dies is een van de nieuwkomers in de James Bond-collectie. Dit hemd is gebaseerd op het hemd dat James Bond draagt als hij aankomt in de Duitse hoofdstad. In The World Is Not Enough draagt James Bond een blauw Oxford katoenen hemd als hij in Istanboel is. Meer over deze nieuwe hemden kun je hier lezen.

Recensie: Bloedkoorts (Charlie Higson)

“De familie van een schoolgenoot van James verdwijnt op de Middellandse Zee. James ontdekt een duister genootschap dat samenkomt op een verborgen plek op zijn kostschool Eton. En ver van Groot-Brittannië, in het ruige binnenland van Sardinië, heeft een sinistere Italiaanse graaf een bizar fort in de bergen gebouwd. Is er een connectie? Toeval zorgt ervoor dat James zijn zomervakantie op Sardinië doorbrengt. Hij komt steeds meer te weten over het complot dat daar wordt gesmeed. Opnieuw beleeft Bond een avontuur dat je bloed doet koken!”

Na het succes van Missie Silverfin (2005) kreeg Charlie Higson de kans om een tweede Young Bond-boek te schrijven. Dit werd Bloedkoorts. Kan dit boek tippen aan zijn voorganger? Lees de volledige review hier.

De kaft van Bloedkoorts

Dit was het weekoverzicht (22) voor deze week. Volgende week zondag zijn we er weer met een nieuw weekoverzicht. Jorrit gaat aankomende week rijden in een Aston Martin DBS, hou onze sociale media goed in de gaten. Gosse publiceert het eerste artikel van zijn drieluik over Istanboel. Een stad die bomvol zit met Bond-locaties. We zien je graag terug, tot dan!

Nog even dit…

Alles wat James Bond Nederland publiceert, gebeurt volledig op vrijwillige basis en non-profit. Wil je JBN steunen middels een donatie, dan komt dit volledig ten goede aan betere artikelen. Elke cent wordt direct geïnvesteerd in onze website. Doneren kan via het onderstaande bankrekeningnummer. We danken je hartelijk voor je gift.

NL55 RABO 0338 6331 46 ten name van Stichting James Bond Nederland

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken