James Bond Nederland
Home » Wiki » Films » Titels » Tomorrow Never Dies

Tomorrow Never Dies


Synopsis

Een geheim agent is op een Russische wapenmarkt om een aantal internationale terroristen te identificeren en uit te schakelen. Het blijken er alleen meer dan gedacht en een Britse generaal die samen met M, Bill Tanner en Charles Robinson meekijkt, beveelt een luchtaanval. Dan roept de agent, die James Bond blijkt te zijn, dat een straaljager op die wapenmarkt twee bommen met nucleaire lading aan boord heeft. De generaal probeert de luchtaanval af te blazen maar de raket is buiten bereik. 007 redt uiteindelijk de bommen en voorkomt een nucleaire ramp.

Een Brits oorlogsschip is op patrouille in de Zuid Chinese zee als ze door een onbekende vijand onder vuur wordt genomen. De kapitein zweert dat ze in internationale wateren zijn en denkt dat de Chinezen achter de aanval zitten. Dat is niet het geval. Een stealth schip, wat onzichtbaar is op radar, is verantwoordelijk voor de aanval. Het oorlogsschip vergaat en de overlevenden komen in het water te liggen. Maar dat is nog niet genoeg. Mediamagnaat Elliot Carver, eigenaar van het stealth schip, vraagt zijn bemanning de Britse overlevenden te vermoorden. Hiervoor laat hij hen kogels van Chinees fabricaat gebruiken. Hiermee hoopt hij de schuld van de aanval in de Chinese schoenen te schuiven.

Dat lukt. De Britse regering is woedend en dreigt met oorlog richting de Chinezen. Zij ontkennen op hun beurt iets met het voorval te maken te hebben. Mi6 komt erachter dat het gps-signaal om de positie van het Britse oorlogsschip te bepalen afkomstig was van een satelliet van media-imperium CMGN, eigendom van Eliiot Carver. M stuurt James Bond op missie om een Derde Wereldoorlog te voorkomen.


Cast

Pierce Brosnan – James Bond
Michaelle Yeoh – Wai Lin
Teri Hatcher – Paris Carver
Judi Dench – M
Colin Salmon – Charles Robinson
Samantha Bond – Miss Moneypenny
Desmond Llewely – Q
Geoffrey Palmer – Admiraal Roebuck

Jonathan Pryce – Elliot Carver
Rick Jay – Henry Gupta
Gotz Otto – Stamper
Vincent Schiavelli – Dr. Kaufman
Joe Don Baker – Jack Wade