James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Goldfinger portfolio steelbook

Goldfinger portfolio steelbook

Volgens Graham Rye is het ultieme boek over Goldfinger uit. We hebben het dan over de nieuwe publicatie van 007 Magazine: de Goldfinger portfolio steelbook. In een notendop: 350 pagina’s vol met informatie en unieke foto’s van de derde James Bond-film, met een beperkte oplage van 350 stuks.

520_300_007magazine_steelbook_goldfinger_000

Goldfinger is zonder twijfel de meest beroemde en iconisch James Bond-films en sinds de release in 1964 een fenomeen geworden. Wie herkend niet de titelsong van Shirley Bassey, de goud geschilderde Bond-girl, de beroemde Aston Martin DB5 met modificaties en de sets ontworpen door Ken Adam. Allemaal elementen die in die tijd indrukwekkend waren en standaard werden voor de latere James Bond-films. Goldfinger mag dan zijn 50e verjaardag vieren dit jaar, de film blijft tijdloos. Reden voor 007 Magazine om met een speciale editie over de deze film te verschijnen.

De Goldfinger portfolio is een 350 pagina’s tellend boek met een exclusieve metalen omslag. Het boekwerk is ondermeer gevuld met meer dan 1.000 afbeeldingen uit het archief van 007 Magazine, gedetailleerde informatie en interviews. Het boekwerk omvat call sheets, documenten van EON Productions, blauwdrukken, schetsen van Ken Adam en nog veel meer indrukwekkend materiaal. Bijzonder zijn twee scenes welke uit de definitieve versie van de film zijn geschrapt. Middels foto’s worden deze scenes weer tot leven gebracht. Graham Rye heeft daarnaast nieuwe interviews gehouden met Bondgirls als Margaret Nolan, Shirley Eaton en Nikki van der Zyl.

520_300_007magazine_steelbook_goldfinger_001

Wie het boek wil bestellen moet misschien wel snel zijn: er worden 350 exemplaren gedrukt (elke persoonlijk genummerd en gesigneerd). Het boekwerk kost € 437,– + € 38,– verzendkosten en is te bestellen op www.007magazine.co.uk.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken