James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond in Motion in Brussel: dit kan je verwachten!

Bond in Motion in Brussel: dit kan je verwachten!

Bond in Motion komt vanaf 9 december naar Brussel! Dat konden we gisteren bekend maken. Vandaag is de website van de tentoonstelling gelanceerd. Daar staat heel wat praktische info, maar ook welke auto’s we kunnen verwachten! En de website belooft ook een bijzondere experience!

Bond in Motion kennen we van de eerdere tentoonstelling in het London Film Museum, en tot voor kort stonden allerlei voertuigen uit de James Bond-films te blinken in het Petersen Automotive Museum in Los Angeles. Nu komt Bond in Motion dichter bij huis in Brussel, zo vertelden we je gisteren. Vanaf 9 december tot en met 14 mei 2023 kan je terecht in Hal 1 van de Brusselse Expo op de Heizel, aan de voet van het Atomium. Maar wist je ook dat er vijftig verschillende voertuigen uit alle 25 Bond-films te zien zullen zijn? Dé blikvanger is uiteraard de Aston Martin DB5, maar ook de autogyro-helikopter Little Nellie uit You Only Live Twice (1965), Land Rovers, motorfietsen, de Q-boot uit The World is Not Enough (1999) en allerhande rekwisieten worden tentoongesteld.

Belevingsruimtes en Engelse bar

Voor Bond in Motion in Brussel worden kosten noch moeite gespaard. De hele tentoonstelling wordt opgedeeld in vier belevingsruimten die elk een element vertegenwoordigen: water, aarde, water en vuur. Elk voertuig dat te zien zal zijn krijgt een scherm met videobeelden uit de films. Door gebruik te maken van grote achterwanden met foto’s, lijkt het net alsof de voertuigen in de juiste film staan. Natuurlijk wil je dat allemaal kunnen fotograferen en daarvoor zijn er speciale fotospots waar je de voertuigen en jezelf kunt vastleggen! In het midden komt een grote Engelse bar te staan waar eten en drinken wordt verkocht. Laat de Vesper Martini’s maar komen!

Ook leuk: er is een 007 Shop aanwezig waar je souvenirs kunt kopen! Gisteren lieten we je al een pagina zien uit de 007 Store, dus vermoedelijk zullen dezelfde hebbedingetjes ook in de winkel worden aangeboden. Sleutelhangers, boeken maar ook duurdere merchandise zal je kunnen kopen, prijzen variëren van €9 tot €75. Hieronder staan een aantal impressies van hoe Bond in Motion eruit zal zien!

Praktisch

Kaartjes voor Bond in Motion in Brussel zijn verkrijgbaar vanaf 25 oktober, en kosten voor volwassenen €25. Senioren (65+) en studenten krijgen korting, zij betalen respectievelijk €21 en €19. Kinderen betalen €17, tot en met 6 jaar is de toegang gratis. Als je de echte Bond-experience wil, dan kan je je ook aanmelden voor de VIP- cocktailparty op 8 december. Dat kost €75. Wees er snel bij, want er zijn maar 500 tickets beschikbaar. Inschrijven op de wachtlijst kan hier. De ticketverkoop verloopt in samenwerking met Fever, een app op je smartphone. Tickets hoef je dus niet te printen, maar worden in de app geladen.

Voor een bezoek aan Bond in Motion rekent de website 60 tot 90 minuten, maar als echte Bond-fan kan je er gerust een halve dag rondhangen. Of langer, als je er wat cocktails bijneemt en gaat shoppen. Aston Martin is ook aanwezig om hun nieuwste modellen te showen, dus als je naast Bond-fan ook gek bent van Aston Martins, dan kijk je je ogen uit. Bond in Motion is te vinden in de Brussels Expo, Place de Belgique 1, 1020 Brussel. De website heeft een handige FAQ! Zien we jou in Brussel?

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken