James Bond Nederland
Home » Nieuws » On His Majesty’s Secret Service nu verkrijgbaar!

On His Majesty’s Secret Service nu verkrijgbaar!

Over twee dagen is het zo ver: de kroning van de nieuwe koning Charles III. Ter gelegenheid van dit historisch moment verschijnt er vandaag een nieuw Bond-boek van auteur Charlie Higson. Het boek draagt de zeer toepasselijke titel On His Majesty’s Secret Service.

Auteur Charlie Higson is door Ian Fleming Publications gevraagd om een nieuw James Bond-avontuur te schrijven ter gelegenheid van de kroning van Charles III. De titel is eentje die veel liefhebbers logisch zullen vinden: On His Majesty’s Secret Service. Voor het eerst sinds de Young Bond-boeken maakt James Bond weer een groot avontuur mee terwijl een man staatshoofd is. Toevallig werden ook die boeken geschreven door Higson.

De verschijningsdatum van het nieuwe boek is niet toevallig gekozen. On His Majesty’s Secret Service verschijnt vandaag, op 4 mei, twee dagen voor de kroning. Het is dit jaar ook 60 jaar geleden dat On Her Majesty’s Secret Service verscheen, Ian Flemings tiende boek. Dat werd op 1 april 1963 gepubliceerd.

Samen met Charlie Higson bij het evenement voor 70 Years of 007 vorige maand

On His Majesty’s Secret Service speelt zich in het heden af, het verhaal begint letterlijk vandaag. Twee dagen voor de kroning van Charles III krijgt 007 een opdracht. MI6 verneemt last-minute dat er een plan bestaat om de kroning te verstoren. De rijke, excentrieke en zelfbenoemde Althelstan of Wessex beraamt een dodelijke missie om het Verenigd Koninkrijk een lesje te leren. Kan Bond zijn duister plan ontmantelen en zijn team van private huurlingen verslaan?

Review van Ajay Chowdhury

Zelf heb ik het boek nog niet gelezen, maar daar zal snel verandering in komen. Gelukkig kon Ajay Chowdhury (schrijver van Some Kind of Hero) het nieuwe Bond-avontuur al eerder doorbladeren en schreef hij een review voor MI6 HQ. Een kleine greep uit zijn artikel:

Het complot rond een Engelse staatsgreep is verrassend actueel en omvat de opkomst van populisme, dataterrorisme, mediamanipulatie, financiële malversaties en politieke onrust. Het is wat vreemd, maar OHisMSS is verontrustend omdat Higson een plan van een schurk poneert dat aannemelijk zou kunnen zijn. Met een lengte van 161 pagina’s leest men in snel tempo door het boek, maar het verhaal is thematisch tot nadenken stemmend.

Ajay Chowdhury over On His Majesty’s Secret Service op MI6 HQ

Interview met Charlie Higson

Mocht je meer willen weten over hoe dit boek tot stand is gekomen, dan kan ik je aanraden om dit interview terug te luisteren. Hierin praten David Zaritsky (The Bond Experience) en Higson 40 minuten lang over het verhaal, de setting en de inspiratie voor het boek.

Waar te koop?

Helaas is het boek voor Nederlanders niet direct te koop via de website van Ian Fleming Publications. Je kan het boek wel bestellen via andere websites, zoals Waterstones of Amazon. De prijs van het boek is rond de £ 13, ongeveer € 14,80. Daar komen natuurlijk nog wel verzendkosten naar Nederland bij.

Aankondiging weggeefactie With a Mind to Kill

Binnenkort houden we een weggeefactie van het laatste boek van Anthony Horowitz, With a Mind to Kill in paperback. Hou onze kanalen in de gaten om kans te maken. Je kan hier meer vinden over dit boek.

Charles op de set van No Time to Die

Nog even dit…

Alles wat James Bond Nederland publiceert, gebeurt volledig op vrijwillige basis en non-profit. Wil je JBN steunen middels een donatie, dan komt dit volledig ten goede aan betere artikelen. Elke cent wordt direct geïnvesteerd in onze website. Doneren kan via het onderstaande bankrekeningnummer. We danken je hartelijk voor je gift.

NL55 RABO 0338 6331 46 ten name van Stichting James Bond Nederland

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

3 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • leuk om te lezen en dit te horen…
    het verhaal van dit boek kan zo gebruikt worden als BOND 26 maar ik denk dat het dan een beetje te veel Londen is, tenzij Barbara het script aanpast 🙂