James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Wereldrecord voor Spectre

Wereldrecord voor Spectre

Spectre lijkt wederom alle verwachtingen van afgelopen James Bond-films te overtreffen. De opbrengst gaat naar recordhoogte en de crew heeft ook een vermelding in het Guiness Book Of Records op hun naam staan. De oorkonde met de titel Largest Film Stunt Explosion werd in Peking aan producent Barbara Broccoli, acteur Daniel Craig en actrice Léa Seydoux uitgereikt. Men kreeg deze oorkonde vanwege de gigantische explosie van Blofeld zijn hoofdkwartier die in de woestijn van Erfoud in Marokko werd opgenomen,. Het record is op 29 juni van dit jaar gevestigd. De stuntcrew gebruikte hiervoor 8.418 liter benzine en 33 kg explosieven. De explosie werd geleid door Chris Corbould, Special Effects en Miniature Effects Supervisor van Spectre.

De producenten laten in een verklaring weten: “Het is ongelofelijk dat Guiness World Records het geweldige werk van Chris Corbould voor Spectre heeft erkend”. Craig Glenday, hoofdredacteur van het boek: “De James Bond-films staan synoniem voor het verleggen van grenzen binnen de filmwereld. Ook Spectre, de nieuwe film, spreekt wederom tot de verbeelding van menig bioscoopbezoeker. De stunts zijn daar zeker onderdeel van. De gigantische explosie is spectaculair en zal zeker een van de opmerkelijkste momenten uit de James Bond-geschiedenis blijven”.

Vorige maand haalde Sam Smith een Guiness World Record in de wacht met zijn single Writing’s On The Wall. Zijn titelsong kwam als eerste Bond-single op nummer 1 in de UK Official Singles Chart. Alleen Adele’s Skyfall en Duran Duran’s A View To A Kill haalde beide de 2e plaats in de chart. Maar ook voorgaande films haalde het boek:

  • Live And Let Die: de grootste speedboot sprong;
  • The Man With The Golden Gun: de eerste “astro-spiral” met een voertuig in een film;
  • The Spy Who Loved Me: hoogste skisprong, te zien in de openingsscene;
  • GoldenEye: bungeejump van de dam in de openingsscene;
  • Casino Royale: de meeste keer dat een auto over de kop ging voor een scene,

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken