James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Update over situatie MGM (20)

Update over situatie MGM (20)

Twee persberichten. Eentje van Spyglass Entertainment en Metro Goldwyn Mayer Inc. en eentje van Lionsgate. Er lijkt beweging te komen in de situatie van het filmbedrijf.

Persbericht Metro Goldwyn Mayer Inc.

MGM heeft een persbericht uitgegeven waarin ze melden dat er een plan is gemaakt om samen met Spyglass Entertainment een reorganisatie door te voeren. Dit meldt PR Newswire. Het plan heeft een bijpassende titel gekregen: The Plan.

Het filmbedrijf verwacht dat de werkzaamheden van het bedrijf gewoon door kunnen gaan. In het plan kunnen de schuldeisers hun gelden omzetten in aandelen MGM. Het gaat om in totaal 95,3% van alle aandelen. MGM heeft bij zijn schuldeisers een schuld van ruim 4 miljard dollar. Spyglass Entertainment neemt 0,53% van de schuld op zich en krijgt daar aandelen voor.

Twee medespelers van Spyglass Entertaiment krijgen de overige aandelen in handen. Het gaat om Cypress Entertainment Group Inc. en Garoge Inc. Ze krijgen in totaal 4,17%.

Er komen ook twee nieuwe bestuurders bij MGM. Dit zijn Gary Barber en Roger Birnbaum. Ze zijn op dit moment Co-Chairman en Chief Executive Officer bij Spyglass Entertainment en gaan dezelfde post bij MGM bekleden.

Een kleine opmerking bij dit plan is dat de schuldeisers het plan nog moeten goedkeuren.

Persbericht Lionsgate

Lionsgate komt met een tegenaanval op het plan van Spyglass Entertainment en Metro Goldwyn Mayer Inc. Lionsgate wil samen met de schuldeisers van MGM en de eigen aandeelhouders het noodlijdende bedrijf overnemen. Dit meldt Deadline.

Het aanbod is op 11 oktober naar MGM verzonden. Lionsgate Co-Chairman en Chief Executive Officer Jon Feltheimer en Vice Chairman Michael Burns reageren:

“Dit is een uniek bod van Lionsgate. Het is een bod wat je maar eens in je leven krijgt. We willen MGM graag samen met de schuldeisers gaan besturen. De fusie gaat ervoor zorgen dat twee van de grootste filmbibliotheken gaan samenwerken om zo veel kosten te besparen. We gaan er weer voor zorgen dat er geld binnenkomt.”

Het plan van Lionsgate wordt gesteund door de drie grootste aandeelhouders Carl Icahn (33%, grootaandeelhouder), MHR Fund Management en Capital Research Global Investors.

Carl Icahn

De multimiljardair Icahn heeft 10% van de schulden van MGM gekocht. Het koste hem tussen de 400 en 500 miljoen dollar. Helaas is het net niet genoeg om The Plan van Spyglass en MGM tegen te houden.

Cahn is continu bezig om zijn aandeel in de schulden van MGM te vergroten. Dit meldt The Wall Street Journal. Cahn is ook steeds op zoek naar andere mensen die hem willen helpen om delen van de schuld te kopen.

Deadline

Het uitstel van betaling van Metro Goldwyn Mayer Inc. loopt op vrijdag 29 oktober af.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken