James Bond Nederland
Home » Nieuws » Update over situatie MGM (21)

Update over situatie MGM (21)

De schuldeisers van Metro Goldwyn Mayer Inc. hebben The Plan met Spyglass gelezen, maar ze willen de aanbieding van Lionsgate ook graag bekijken.

Vorige week kwamen Spyglass Entertainment en Metro Goldwyn Mayer Inc. met een plan van aanpak voor de studio in problemen. Het kwam er in het kort op neer dat Spyglass een deel van de schuld op zich gaat nemen.

Ook worden de twee hoogste mannen van het bestuur vervangen door Gary Barber en Roger Birnbaum. Ze zijn op dit moment Co-Chairman en Chief Executive Officer bij Spyglass Entertainment.

MGM en Spyglass willen graag snel een antwoord van de schuldeisers. Maar er kwam ook een bod van Lionsgate op de studio. En dat willen de schuldeisers toch echt eerst bekijken voordat ze eventueel voor The Plan gaan stemmen. Dit melde The LA Times vorige week.

Volgens Variety hebben de schuldeisers een week gekregen om de plannen van Lionsgate te zien. Eigenlijk had er dus al gestemd moeten worden voor The Plan. Maar zoals gezegd hebben de schuldeisers nog een week de tijd.

Een woordvoerder van MGM verklaarde:

We hebben de stemming met een week uitgesteld om de schuldeisers de kans te geven de plannen door te lezen.

Wat MGM niet verteld is dat de schuldeisers natuurlijk ook de tijd hebben om naar het bod van Lionsgate te kijken.

Het plan van Lionsgate houdt in dat men met behulp van aandeelhouders een meerderheid van 55 procent van de aandelen van MGM willen gaan kopen.

MGM weigerde alle commentaar rond het bod van Lionsgate. Lionsgate wenste niet te reageren op het uitstel van de stemming.

Meer informatie over de overname van Metro Goldwyn Mayer Inc. vindt u in ons dossier. Daar kunt u ook alle updates rustig nalezen.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.