James Bond Nederland
Turkse Varda Railway Bridge decor voor Skyfall
Home » Nieuws » Turkse Varda Railway Bridge decor voor Skyfall

Turkse Varda Railway Bridge decor voor Skyfall

In februari vertrekt het productieteam van de James Bond film Skyfall naar Turkije. Regisseur Sam Mendes vertelde op de persconferentie van 3 november jl. dat Istanbul en omgeving filmlocatie is voor Skyfall. De Turkse krant Hurriyet Daily verteld dat de crew opnames heeft bij de Varda Railway Bridge gelegen in het Taurus gebergte te Zuid Turkije.

De brug ligt op een hoogte van 98 meter en is 172 meter lang, hij werd in 1912 gebouwd door de Duitsers. Volgens Turkse vertegenwoordigers van het ministerie van cultuur wordt de spectaculaire openingscène van Skyfall op en rond de Varda Railway Bridge opgenomen.

De Hurriyet Today voegt hieraan toe dat de scenes vijftien minuten gaan duren. Volgens de krant zijn ook het Hagia Sophia museum in Istanbul en de provincie Fethiye in de openingsscènes te zien. De crew bevat 200 personen en is drie maanden in Turkije werkzaam.

Meer informatie over Skyfall vind u in ons dossier.

Jorrit van der Valk

Jorrit van der Valk richtte in 2006 samen met een kennis het platform James Bond Nederland op. Met als doel Nederlandse en Vlaamse 007 liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheime agent. Zijn meest memorabele film is The World Is Not Enough, overigens de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.