James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Tony Curtis (1925-2010)

Tony Curtis (1925-2010)

De Amerikaanse filmster Tony Curtis is overleden. Hij speelde in de Britse televisieserie The Persuaders.

 

Tony Curtis is overleden, dit meldt de NOS. Maar wat heeft dit met James Bond te maken? Sir Roger Moore speelde samen met Tony Curtis de hoofdrol in de Britse televisieserie The Persuaders. De serie werd in 1971 en 1972  uitgezonden. De serie werd vooral in Europa een groot succes. In Nederland is de serie uitgezonden onder de naam de Versierders.

In België kon men genieten van de avonturen van Lord Brett Sinclair (Moore) en Danny Wilde (Curtis) onder de naam de Spelbrekers. Sinclair was een Britse aristocraat en Wilde een Amerikaanse oliemagnaat.

In The Persuaders kwamen Sinclair en Wilde elkaar aan de Franse Riviera tegen. Maar het klikte totaal niet. Het kwam tot een gevecht in een hotelbar. De rechter die uitsprak over de zaak deed bood ze de kans om mee te helpen aan een het oplossen van een misdrijf of een gevangenisstraf. Ze kiezen voor het eerste. Na de zaak worden ze regelmatig door de rechter gevraagd om dingen op te lossen. Ook belanden ze wel eens zelf in zaken die het waard zijn om uit te zoeken.

De serie kent meerdere gezichten uit de James Bondwereld. Ook Bernard Lee (M) en Lois Maxwell (Miss Moneypenny) speelden gastrollen. In 1973 stopt de serie en kan Moore een andere rol aannemen. In dat jaar speelt hij voor het eerst de rol van 007 in Live and Let Die.

Tony Curtis speelde in vele films en televisieseries. De film Some Like It Hot van 1959 betekende zijn doorbraak in de filmwereld. Curtis overleed vandaag in zijn huis in New York aan een hartaanval. Hij is 85 jaar geworden.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken