James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Tom Mankiewicz (1942-2010)

Tom Mankiewicz (1942-2010)

Scriptschrijver Tom Makiewicz is plotseling overleden. Hij werkte mee aan vijf James Bondfilms.

 

 

Na een kort ziekbed is Tom Makiewicz overleden. Dit meldt commanderbond.net. Hij werkte mee aan vijf James Bondfilms. Hiervoor verscheen hij drie keer op de aftiteling.

Maar hij maakte er dus vijf. Dit begon in 1971 met Diamonds Are Forever. Daarna kwamen Live and Let Die (1973) en The Man With The Golden Gun (1974).

Voor The Spy Who Loved Me (1977) herschreef hij het script. Moonraker (1979) bracht een aantal problemen met zich mee. Albert R. Broccoli vroeg Makiewicz om hulp.

Tom Mankiewicz hielp regisseur Lewis Gilbert en de producenten om het project van de grond te krijgen.

Mankiewicz schreef mee aan de eerste twee Supermanfilms uit 1978 en 1980. Hij was ook regisseur, consultant en producent. Zijn regiedebuut maakte hij in de televisieserie Hart To Hart. Een serie die tussen 1979 en 1982 werd gemaakt.

Tom Mankiewicz overleed op zaterdag 31 juli op 68 jarige leeftijd aan kanker.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken