James Bond Nederland
Home » Nieuws » The Royal Mint komt met nieuwe JB munten

The Royal Mint komt met nieuwe JB munten

Misschien heb je hem thuisliggen; Een speciale munt uit de Royal Mint reeks van vorig jaar. De Mint komt voor No Time To Die met twee nieuwe series speciale James Bond gerelateerde munten.

Als er iets belangrijk is voor een filmmaatschappij dan zijn het wel financiële middelen. Zo ook voor EON Productions. Goede opbrengsten van een film zorgen weer voor een fijne start voor de volgende. Zijn ze minder dan heeft men meer sponsoren nodig. The Royal Mint, zeg maar de Koninklijke Munt van Groot-Brittannië komt met de James Bond Coin Collection én de 007 special issue 2020 serie. Die laatste is zeer exclusief.

James Bond Coin Collection, Three Coin Series, uncirculated

De collectie bestaat in de basis uit drie verschillende vijf pond stukken. Ze vormen samen de cijfers 007. Op de eerste munt staat de Aston Martin DB5, de tweede heeft de Lotus Esprit en de derde een silhouet van een man in smoking.

Voor 39 pond heb je de drie vijf pond munten in huis. 39 pond? Zeker, de munten vertegenwoordigen een waarde van 15 pond als betaalmiddel maar kosten 13 pond per stuk. Je krijgt hiervoor munten die niet in circulatie zijn geweest. De munten zijn nu verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie. Liever één standaard munt van vijf pond? Dat kan ook.

Three Coin Series, Half-Ounce Silver Proof

Wil je het allemaal wat exclusiever ga dan voor de Half-Ounce Silver Proof collectie. Ook hier krijg je de drie munten als is waarde anders. Het gaat om één pond stukken. Maar wel verzilverd in een 999 Fine Silver setting. Bijna geheel zuiver zilver dus. Per stuk ben je 65 pond kwijt. De hele serie: 195 pond. Al krijg je de munten wel in een speciale case geleverd.

The Royal Mint levert de munten binnen tien dagen bij je thuis. De Half Once verschijnt in een gelimiteerde serie van 15.007 exemplaren. Meer informatie? Los bestellen is ook mogelijk.

Three Coin Series, Two-Ounce Silver Proof

Heb je liever de vijf pond zilveren munten? Geen probleem! Voor 235 pond per stuk zijn ze van jou. De serie kost 705 pond. Er worden 2.007 munten geslagen. De munten worden in een mooi doosje geleverd. Op de munten zelf kan je met een vergrootglas alle vijfentwintig titels van de James Bond-films lezen. Nu bestellen is eind maart in huis hebben. Meer info? Of toch los?

Three Coin Series, Two-Ounce Gold Proof

De klapper van The James Bond Coin Collection is een serie van drie gouden munten. Goldfinger heeft ze vast al bijna allemaal opgekocht! De munten zijn van 999.9 fine gold en vertegenwoordigen een betaalwaarde van 200 pond. Dat betaal jij er niet voor. Één munt kost maar liefst 3,985 pond! Wil je ze alle drie dan dien je 11,955 pond bij The Royal Mint achter te laten. De serie verschijnt in een zeer beperkte oplage van 250 stuks. Je hebt ze binnen tien dagen in huis. Goudmijntje op zak? Klik hier. Ook deze speciale munt is los te bestellen.

Three Coin Series, Quarter-Ounce Gold

Is 11,955 pond je wat te gortig en wil je de serie toch van goud? Kies dan voor de quarters. Het oude kwartje dus. Voor 25 pond eh 517 pond per munt heb je er eentje in huis. De serie kost 1,551 pond en is ook van 999.9 fine gold. Met 1.007 exemplaren is deze serie net wat minder exclusief. Een munt doet er tien dagen over. Info? Klik hier. Je raad het waarschijnlijk al; Voor 517 pond heb je de munt ook los.

Zeer exclusieve serie

Als je denkt dat de Three Coin Series, Two-Ounce Gold Proof al een aardig fortuin kost lees dan nog even door. The Royal Mint komt namelijk ook met een drie zeer exclusieve munten van één tot zeven kilo! De gouden munten hebben de Aston Martin DB5 als onderwerp.

Voor de één kilo versie, hier worden zeventien exemplaren van geslagen, dien je 59,995 pond over te maken. Een mooi verpakking is inbegrepen. Betaalwaarde: 1,000 pond!

Gaan we een stapje verder op de ladder dan komen we bij de twee kilo versie. Met slechts zeven exemplaren is deze nog lastiger te krijgen. Hij kost, hou je vast, 129,990 pond! Een verpakking heeft de munt nog niet. Ik zie mezelf al met een munt van twee kilo over staat lopen! Wil je er mee betalen? Dat kan voor 2,000 pond.

Baas boven baas is de klapper van de serie! The Royal Mint geeft geen prijs op. Maar als een munt van twee kilo 129,990 pond kost dan kost een munt van zeven kilo (!) ongeveer 500,000 pond!

Er wordt er eentje van gemaakt. Geleverd is een Globe Trotter koffer uit Spectre (2015). Dat moet vast de koffer uit No Time To Die (2020) zijn. Afrekenen met je zeven kilo munt; 7,000 pond, meneer/mevrouw! De 007 Special Issue Serie is enkel telefonisch te bestellen.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.