James Bond Nederland
Home » Nieuws » Documentaire The Other Fellow krijgt première in Nieuw-Zeeland

Documentaire The Other Fellow krijgt première in Nieuw-Zeeland

In 2013 verscheen de documentaire The Other Fellow, over gewone mensen die toevallig ook James Bond heten. Deze documentaire krijgt in juni een première op het Nieuw-Zeelandse filmfestival Doc Edge Festival – Life Unscripted. Nieuw-Zeelanders kunnen het festival online volgen, of de film in de bioscopen zien in Auckland en Wellington.

De Brit Matthew Bowyer maakte de documentaire al in 2012, maar deze krijgt binnenkort dus een bioscooprelease. Het Doc Edge Festival is een filmfestival voor documentaires, dus de film is daar erg op z’n plaats. De organisatoren zijn trots dat ze The Other Fellow mogen verwelkomen op het festival. Ze noemen de film meeslepend. Het festival zelf gaat voor de 17de keer door, en voor de derde keer ook online. Documentaires die in première gaan op dit festival kunnen daardoor ook in aanmerking komen voor een Oscar.

Over The Other Fellow schreef redacteur Merlijn in 2012 het volgende:

Binnenkort verschijnt een nieuwe documentaire: The Other Fellow. De documentaire laat een indringend beeld zien van de mensen die echt James Bond heten. Wie verwacht dat deze er blij mee zijn? Nee, het is eerder een last.

De titel van de documentaire komt uit de film On Her Majesty’s Secret Service (1969), wanneer George Lazenby als Bond ontslag neemt en refereert aan zijn voorgang Sean Connery. Dat geeft meteen ook het beeld wat er geschetst worden in de film. Verschillende mensen die James Bond heten vertellen over hoe zij ervaren om met deze naam rond te moeten lopen. Niet serieus worden genomen, geen facebookpagina aan kunnen maken en moeilijkheden ondervinden met formulieren van de overheid.

De documentaire is gemaakt door Matthew Boyer die begin 2012 met het idee kwam om hierover een documentaire te maken. Hij vertelde zijn verhaal via de vele online wegen en een dag later had hij honderden mailtjes ontvangen van mensen die James Bond heten. Boyer reisde vervolgens heel de wereld rond om mensen te interviewen en rond de honderd James Bond’s is de film klaar.

Corneel Vanfleteren

Nadat Corneel Vanfleteren op zijn dertiende A View To A Kill zag, wilde hij toch meer weten over de reeks, zo raakte hij steeds meer geïnteresseerd. Met Skyfall als eerste Bond-film in de bioscoop en het vieren van 50 jaar Bond was het duidelijk: deze filmreeks had een aantrekkingskracht als geen ander en werd Daniel Craig een beetje 'zijn' Bond. Hoewel Corneel intensief de filmproducties volgt, is zijn goede voornemen om toch maar eens de boeken te lezen.

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.