James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » T55 tank bij Cars of the Stars

T55 tank bij Cars of the Stars

tumb-cars-of-the-starsDe T55 tank die de straten van St Petersburg in GoldenEye onveilig maakte, is nu te bewonderen in het museum Cars of the Stars.

 

De tank is een van de vele grote stunts uit de eerste film met Pierce Brosnan als James Bond. Naast dat de tank gebruikt was in GoldenEye is deze nog te zien geweest in films als Richard The Third, Red Dwarf en even in beeld in Die Another Day.

Sinds enkele weken is de originele tank te zien in het museum Cars of the Stars in Schotland. Staat deze nu nog in de loods, vanaf eind volgende maand staat deze in het vernieuwde gedeelte van het museum, naast alle andere James Bond pronkstukken die het museum rijk is.

520-265-cars-of-the-stars-001De James Bond collectie van het museum bevat ondermeer diverse Aston Martin’s, alle vormen van de Lotussen die in de Moore films verschenen, de dragon tank uit Dr. No, en de Bede Jet, die een grote rol heeft in de opening van Octopussy. Wie het museum wil bezoeken kan het beste in de zomer gaan: het vernieuwde gedeelte van het museum is dan helemaal gereed, waar de James Bond voertuigen nog beter tot hun recht komen.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken