James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Defiance

Defiance

difianceQuantum of Solace is ongeveer 2 weken uit de bioscopen en de volgende blockbuster van Daniel Craig staat al op de planning: Defiance.

 

In de winter van 1941 worden de Joden in Oost-Europa met duizenden tegelijk de dood in gejaagd. Drie broers willen niet langer schuilen en organiseren het enige gewapende Joodse verzet in dit epische en waargebeurde verhaal over menselijkheid, trots, redding en wraak tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Veteraan Tuvia (Daniel Craig) ontdekt bij thuiskomst dat zijn broers Zus (Liev Schreiber) en Asael (Jamie Bell) als enigen van hun familie een razzia overleefd hebben. Ze schuilen, samen met een kleinde groep Joodse dorpelingen, in de Wit-Russische bossen nabij Naliboki. de charismatische Tuvia neemt de leiding over de groep en laat steeds meer Joodse families toe in het kamp, tot grote frustratie van Zus. Die wil vooral wraak nemen en onderneemt steeds meer geweldadige aanvallen op nazi’s en verraders. De rivaliserende broers zullen, zeker met de strenge winter op komst, al hun leiderschap en vertrouwen moeten tonen om de menselijke waardigheid te laten zegevieren. Intussen groeit de Joodse gemeenschap uit tot meer dan duizend bewoners; mannen en vrouwen, jong en oud, beried om alles te riskeren om in echte vrijheid te leven.

Regie van de film is in handen van Edward Zwick, bekend van films als Glory, Blood Diamond en The Last Samurai. Naast Daniel Craig en Jamie Bell is de cast voorzien van Alexa Davalos en Thomas Arana, die ondermeer een rol vervulde in Gladiator. De film heeft al een Sierra Award voor de filmmuziek al binnen. Daarnaast is de film genomeineerd voor een Oscar (Best Archievement in Music Written for Motion Pictures / James Newton Howard) en een Golden Globe (Best Original Score / James Newton Howard).

De film draait vanaf 19 maart in de Nederlandse bioscopen.

250-350-difiance

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken