James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » SPECTRE trailer: is de helikopter stunt in het echt mogelijk?

SPECTRE trailer: is de helikopter stunt in het echt mogelijk?

Meer een vraag voor de Myth Busters maar ook een vraag die brandde bij de fans: is de helikopter stunt in de SPECTRE trailer wel eens mogelijk? Ook het Engelse Telegraph vroeg het zich af en zocht het uit!

De vraag werd gesteld aan een expert, Mike Buckley, hij is helikopter piloot en woordvoerder van British Airlines. De piloot bevestigde dat deze manoeuvre wel degelijk mogelijk is in het ‘echt’.

“Het is mogelijk om een helikopter ondersteboven te laten vliegen voor een korte periode” aldus Buckley. De helikopter zou van het type BO105 zijn. “Helikopter piloten zijn zeer hoog opgeleid. Deze zeer bekwame manoeuvre moet door een zeer deskundige piloot zijn uitgevoerd.

“De BO105 maakt het mogelijk om zulke manouvres uit te voeren door zijn kop. Je ziet dit soort helikopters ook in luchtshows.”

Het is mogelijk maar toch blijft het gissen of het een echte vlucht was of gewone een productioneel in elkaar gezette stunt. Zeker gezien er ook een vecht-scène aan boord van de helikopter plaatsvindt.

Oordeel zelf in bovenstaande video.

 

Joey Verseput

Joey is sinds Die Another Day liefhebber van James Bond-films, boeken en gadgets. Daarnaast is hij gek op films met Roger Moore als 007.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken