James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Quantum Of Solace Update (97)

Quantum Of Solace Update (97)

tumb-cos-algemeenEen verslaggever van Metro had met een flink aantal andere journalisten de mogelijkheid om de actie in Quantum Of Solace zelf mee te maken.

 

Onderdeel van de internationale campagne voor de release van Quantum Of Solace op DVD en Blu Ray was voor de pers een aantal dagen vol actie in Engeland. Zo ook voor een verslaggever die in de Metro van 25 maart uitgebreid verslag deed van deze dagen.

De gelukkige journalisten mochten naar Bedford. Daar staat de grootste windtunnel van de wereld. Deze bevat een skydive installatie. Dit is dezelfde waarvan Daniel Craig en Olga Kurylenko gebruik hebben gemaakt voor de spannende scènes rondom de Dakota DC3 in de woestijn van Bolivia.

De mensen van de pers mochten het zelf uitproberen. Ze kregen hierbij tips van Olga Kurylenko zelf. Volgens haar duurde het maanden voordat ze de techniek onder controle kreeg.

De volgende dag vertrok men naar het testcentrum van Millbrook. De Aston Martin DBS was niet beschikbaar maar men mocht de snelheid ervaren in een DB9. Men deed een Mile Straight en een high speed test. In de eerste test was het de bedoeling om het gaspedaal te vloeren en te accelereren.

Het tweede onderdeel was de kombaan. De snelheid moest worden opgevoerd naar 160 kilometer per uur. De kombaan deed de rest. Men mocht het stuur niet vasthouden.

Het artikel staat in de Metro van 25 maart 2009. De krant van deze dag kunt u rustig lezen via ReadMetro. Hiervoor heeft u wel Adobe Reader nodig. Selecteer The Netherlands en kies de datum.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken