James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Masterclass Michael Wilson

Masterclass Michael Wilson

tumb-rode loperTijdens de 15e editie van het Bradford International Film Festival gaf Michael G. Wilson een “masterclass”.

 

Michael G. Wilson, die samen met Barbara Broccoli het producentenduo  van de James Bond films vormt, vertelde over hoe een James Bond film tot stand komt. Wilson sprak met Tony Earnshaw hierover. Tony Earnshaw is Artistic Director van het International Media Museum, waar het festival werd gehouden.

Ze spraken ondermeer over het casten van acteurs, hoe moeilijk het is om een nieuwe James Bond te casten en wat voor een zware last er op de schouders rust als het niet goed gaat. “We hadden heel veel vertrouwen in Daniel (Craig), maar de media niet, toen bekend werd dat hij James Bond was geworden. Dan is het afwachten hoe iedereen reageert. Uiteindelijk doet hij het fantastisch en is hij een lieveling van het (film)publiek geworden“, aldus Wilson.

250-350-michael-wilson

Maar er zit ook een hele andere kant aan een James Bond film. Zo verteld Michael Wilson over het schrijven van de James Bond films, het zoeken van een goede regisseur en het bedenken van de actie/stunt scènes. “Het voordeel is dat ik de franchise al heel lang en goed ken. Echter betekend dat niet dat we op de automatische piloot staan, we zijn altijd bezig met vernieuwen en daarmee ons te onderscheiden van de rest. Dat is ook een van onze kenmerken en zorgt ervoor dat de films nog steeds goed worden ontvangen door het publiek“.

Michael Wilson kon en wilde nog niks zeggen over de volgende James Bond film: Bond 23. Volgens geruchten gaat er in 2010 gedraaid worden en zal eind dat jaar, of zelfs begin 2011 de nieuwe film in de bioscoop draaien. Wie de regisseur is en of Olga Kurylenko terug zal keren is niet bekend.

250-115-cos-danielcraig-marcforster-02 250-115-cos-danielcraig-marcforster

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken