James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » “Orginele” Aston Martin DB5 op Stoke Park Club

“Orginele” Aston Martin DB5 op Stoke Park Club

UPDATE Tijdens het evenement Midsummer Classics verschijnt de orginele Aston Martin DB5 uit de films voor het eerst in 40 jaar weer in Groot Brittannië. Maar is het wel de originele?

 

UPDATE Vervelend nieuws voor de James Bond liefhebbers. De Aston Martin DB5 waarover we in dit artikel schrijven is gisteren per autoambulance naar een garage afgesleept. De koppeling van de auto was kapot gegaan. Dit meldt The Daily Express.

Volgens de krant waren fans met stomheid geslagen toen de auto werd afgesleept. De auto uit Philadelphia wordt in oktober 2010 geveild. Volgens experts kan de auto wel eens 3,5 miljoen pond op gaan brengen.

Stoke Park Club brengt in samenwerking met Aston Martin Lagonda Ltd. de originele Aston Martin DB5 van James Bond naar Groot Brittannië. Dit meldt Stoke Park Club. Maar gaat het wel om DE originele Aston Martin uit Philadelphia waarover we eerder berichtten?

Media spreken van de originele Aston Martin uit de films Goldfinger (1964) en Thunderball uit 1965. Maar hier is geen bewijs voor. De organisatie spreekt over het feit dat de Aston Martin voor het eerst in 40 jaar weer naar Groot Brittannië komt.

Dan zou het toch om de auto uit Philadelphia moeten gaan. Dit omdat James Bond Nederland in april 2008 al een promotie DB5 uit Nederland naar Pinewood Studios bracht. Het was de auto uit de Louwman Collection. Maar bedoeld de organisatie niet dat het voor het eerst in 40 jaar zover is dat de auto op de Stoke Park Club te zien is? Het blijft helaas onduidelijk.

De auto is er niet alleen. Ook de Aston Martin V8 Vantage Volante uit The Living Daylights (1987), de Aston Martin V12 Vanquish uit Die Another Day (2002) en de Aston Martin DBS uit Quantum Of Solace (2008) zijn te zien.

In de films Goldfinger en Tomorrow Never Dies (1997) is er gefilmd op de Stoke Park Club. In 1964 speelden Auric Goldfinger en James Bond een partij golf. In 1997 werdt het interieur van een kamer op Stoke Park gebruikt voor de scènes tussen Bond, Paris Carver en Doctor Kaufmann in het Atlantic Hotel te Hamburg.

Aston Martin pakt uit met het complete modellengamma. Hierbij horen ook de Aston Martin Rapide en de 1 miljoen pond kostende Aston Martin One 77.

Het evenement vindt plaats op 26 juni. Er is een concours D`Élégance en een groot gala het ThunderBall. Meer informatie vindt u op de website van Midsummer Classic.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken