James Bond Nederland
Manuscript Project X in oktober?
Home » Nieuws » Manuscript Project X in oktober?

Manuscript Project X in oktober?

Levert Jeffrey Deaver op 30 oktober het manuscript van Project X in? Volgens een Amerikaanse website is dit het geval.

 

De Amerikaanse website United Agents Blog is van een collega van de literaire agent van The Ian Fleming Estate. Volgt u het nog?  Volgens de site komt schrijver Jeffrey Deaver op 30 oktober met het manuscript van Project X. Deaver schrijft in opdracht van Ian Fleming Publications een James Bondverhaal.

Daarmee lijkt een trend gezet. IFP vraagt om de paar jaar een auteur om een James Bond roman te schrijven. In 2008 gebeurde dit ook al met Sebastian Faulks.

Hij schreef de roman Devil May care. Dit boek werd geschreven ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Ian Fleming (1908-1964), geestelijk vader van James Bond.

Het blog meldt ook dat het boek in minimaal dertig landen wordt gepubliceerd. Nederland is het eerste land waarmee een deal gesloten is. Het zou gaan om de uitgever Unieboek – Het Spectrum in Houten.

Meerdere landen hebben interesse getoond. Het gaat op Zuid Korea, Duitsland, Spanje, Frankrijk, Rusland, Tsjechië en Slowakije.

Meer informatie over Project X vindt u in dit dossier.

Merlijn Kuiper

Merlijn Kuiper is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter én is hij één van de drijvende krachten achter James Bond Nederland. Hij houdt ervan om onderwerpen uit te diepen zowel op gebied van boeken als van films. Zijn droom blijft nog steeds een eigen James Bond-magazine!

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.