James Bond Nederland
Home » Nieuws » No Time To Die trailer uit!

No Time To Die trailer uit!

Eindelijk! De eerste trailer van No Time To Die is uit! Na het korte voorproefje van afgelopen maandag betekent dat nog meer beelden en actie! Daarnaast verschenen de acteurs in de Amerikaanse ontbijtshow Good Morning America.

Wat hebben we lang op de eerste echte officiële filmbeelden en No Time To Die teaser-trailer moeten wachten. De film verschijnt op 2 april 2020 in de Nederlandse bioscopen. We gokken dat de wereldpremière in Londen een dagje eerder is.

De trailer geanalyseerd

Racend in de DB5 zien we Bond samen met Madeleine Swann door Matera scheuren. Het lijkt erop alsof Swann iets heeft gedaan wat de voormalig geheim agent niet aanstaat. Woedend zit hij met haar in de auto, wanneer hij zegt:

“We hebben allemaal onze geheimen. Ik weet de jouwe alleen nog niet.”

Bond tegen Swann in de Aston Martin DB5

Na een knip volgt een spectaculaire stunt waarin Craig aan een touw à la Skyfall (2012) van een hoge brug afspringt. Met een gaaf effect draait het Universal logo naar een hypermodern gebouw waar twee onbekende figuren naar binnen breken. Nog voor we het allemaal goed kunnen opnemen ontstaat er een grote ontploffing. We horen M, wederom gespeeld door Ralph Fiennes, dreigend op de achtergrond:

“We kunnen de bewapeningswedloop niet bijbenen. Waar is 007?”

M

De trailer schakelt over naar Bond, die in zijn huis op Jamaica aan het genieten is. Hij kijkt dreigend naar de horizon. Felix Leiter (Jeffrey Wright) vraagt, waarschijnlijk in een club op het eiland, of James hem wil helpen.

“Je moet iets voor me doen. Ik vertrouw alleen jou.”

Felix Leiter tegen James Bond in een bar in Cuba

Fukunaga lijkt goed naar Skyfall te hebben gekeken, want in het onthullingsshot van de V8 Vantage is het moeilijk om niet aan de film uit 2012 te denken. In een garage, onder een doek, tovert Bond de bolide tevoorschijn.

“De wereld is veranderd, commander Bond.”

“Ben jij een 00?”

“Al twee jaar.”

Nomi en Bond tegen elkaar

De nieuwe 00

Dat zijn waarschijnlijk de woorden waarmee zowel het publiek, als Bond, kennis maken met Nomi, gespeeld Lashana Lynch. Of de Britse actrice 007 speelt wordt nog in het midden gelaten. Na twee shots met wat razendsnelle actie, schakelen we door naar de nieuwe Aston Martin DBS Superleggera.

Nomi waarschuwt Bond om niet voor haar voeten te lopen, anders schiet ze mogelijk een kogel in zijn knie die wél werkt. (Mogelijk is dit een grapje naar eerder nieuws, waarin bleek dat Craig geblesseerd was geraakt.) We zien al snel dat ze als agente beschikt over een knappe kant, vermoedelijk in een club in Cuba, en over een professionele kant, met volledig bepantserde kleding.

Ook Moneypenny blijkt op de hoogte te zijn van de nogal stroeve verstandhouding.

“Ik dacht al dat jullie elkaar wel zouden liggen.”

Moneypenny tegen Bond en Nomi in de gangen van MI6

Mi6 en co

In Londen komen we wederom de V8 tegen. Met een nu al iconisch shot, waarin Bond uit de auto stapt en vermoedelijk naar het Britse Ministerie van Defensie loopt, heeft hij wat moeite met binnenkomen. Hier heeft hij nogal een ongemakkelijk gesprek met de bewaker:

“Naam?”

“Bond, James Bond.”

Mogelijk volgt hierna een unicum in de Bond-serie: het appartement van Q!

“Dus je bent niet dood?”

“Ik heb je gemist, Q.”

Bond en Q tegen elkaar

Hierna horen we Tanner over Ernst Stavro Blofeld:

“Hij is de waardevolste aanwinst dat ons land heeft.”

M

We weten niet of de volgende tekst een ander moment is in de film, het is wat vaag geknipt, maar Tanner vervolgt:

“Als je jezelf niet meer kunt bedwingen…”

Bond onderbreekt:

“Dat gaat niet gebeuren…”

Madeline

En plots staat hij oog-in-oog met Swann. We gokken dat dit zich na Matera afspeelt, dus mogelijk heeft Bond nog kwaad bloed. Al kijken ze beide vooral geschokt. In een heel klein celletje zit daar dan Bonds eeuwige rivaal Blofeld. De set komt overeen met een officiële foto die gister naar buiten is gebracht.

“James. Je hebt alles opgegeven voor haar. Als haar geheim uitkomt, ben jij er geweest.”

Ernst Stavro Blofeld tegen Bond

Onder deze tekst zien we verliefde shots van James en Madeleine in Matera. Maar bij die laatste, dreigende zin, zien we plots een huilende vrouw. Ze opent een pakje waar een masker in zit. Het geheim dat Swann met zich meedraagt lijkt erg gevaarlijk te zijn voor Bond. Leuk detail: Waltz’ oog, dat in de vorige film beschadigde, is nu dichtgenaaid. Daarmee lijkt hij nog meer op Donald Pleasence uit You Only Live Twice (1967). Twee snelle shots volgen waarin Bond een helikopter nakijkt. De kleding en setting doet dan weer erg denken aan de finalescènes van GoldenEye (1995). James lijkt Madeleine nog wat te willen kalmeren.

“Wat is er?”

“Je hebt geen idee.”

Swann en Bond tegen elkaar

Safin

Na veel geruchten is het eindelijk duidelijk wie man in het wit met het masker is. Safin.

“James Bond. Licence to kill. Een gewelddadig verleden. Alsof ik tegen een spiegel praat. Jouw vaardigheden zijn na je dood verdwenen. De mijne zullen nog lang na mijn dood voortleven.”

Safin tegen Bond

Tijdens deze dreigende woorden zien we Craig weer als vanouds de Britse spion spelen. Hij dringt binnen bij een, vermoedelijk, betonnen basis. Zien hem scheuren door een rivier en vechten en motorrijden door Matera. Snel volgen de eerste beelden van Ana de Armas tijdens een avondfeest. Ze staart naar James die plots midden in de spotlight staat. Daar spotten we nog snel Doctor Vogel uit Spectre (2015). Hij kijkt angstig om zich heen als de trailer wederom overschakelt naar een ander beeld: een man vast onder het ijs, terwijl we Safin boven op het ijs met een geweer zien staan. Zijn gezicht zit onder de littekens en het masker dat we al eerder zagen, is half gebroken.

“De geschiedenis oordeelt hard over wie voor god speelt.”

Bonds scherpe reactie tegen Safin

Is Bonds antwoord op deze tirade van Malek. De set waar de twee inzitten doet erg denken aan Ken Adams designs.

Actie, Actie, Actie

We zien nog wat actiebeelden van schurken in een auto die over de kop vliegen. De auto waarin Bond eerder reed tijdens deze trailer lijkt daardoor te kunnen ontsnappen. Ook de beelden van James met zijn harpoen, uit een BTS-video van eerder dit jaar, en van Ana de Armas met twee geweren keren terug.

no time to die trailer afbeelding 006

Het lijkt erop dat ze goed kan vechten, kijkend naar een karatetrap die ze uitdeelt. Ze kijkt geschokt omhoog als we snel daarna een nieuw iemand in een vliegtuig ergens zien ontsnappen. Terug in Matera voert Bond een gevaarlijke stunt uit als de trailer weer overschakelt naar een bijzonder decor, dat nauwelijks met woorden is uit te leggen.

In een grote ruimte met horizontale lampen lopen tientallen mannen met oranje pakken. Het lijkt erop alsof Safin hier iets wil laten zien aan Bond. Het laatste echt belangrijke beeld is wederom de DB5. Tussen de boeven in Matera zitten James en Madeleine volledig vast. Dan doet de Aston iets dat we nog nooit eerder hebben gezien. Q of Bond lijkt de bolide een upgrade te hebben gegeven. De koplampen zakken naar achter en er komen uit beide lampen een machinegeweer met wel zes of zeven ‘lopen’. Bond trapt het gas in, maakt een donut met de DB5 en knalt met deze Gatling guns alles en iedereen aan puin. Dan volgen de woorden die voor het publiek al langer bekend zijn:

no time to die trailer afbeelding 007

NO TIME TO DIE

Is het dan nog afgelopen? Nog niet, want de film geeft nog een laatste glimp van een mogelijke nieuwe gun barrel. Bond die letterlijk loopt en schiet in een buizenstelsel. Zal dit de traditionele sequence vervangen? Dat is nog onbekend.

Synopsis No Time To Die

James Bond kan niet lang van zijn rust op Jamaica genieten als zijn oude vriend van de CIA Felix Leiter hem om hulp vraagt. De missie gaat om het redden van een ontvoerde wetenschapper. Een missie die veel verraderlijker en gevaarlijker is dan hij op het eerste gezicht oogt. Het verhaal leidt Bond naar een mysterieuze schurk die de beschikking over gevaarlijke nieuwe technologie heeft…

Dit zijn de eerste zes karakterposters

Gisteren kwamen we samen met Universal Pictures Nederland met de eerste zes karakterposters waarin we Daniel Craig, Rami Malek, Ana de Armas, Lashana Lynch, Ben Whishaw en Léa Seydoux in karakter zien. Ze spelen de rollen van James Bond, Safin, Paloma, Nomi, Q en Madeleine Swann.

Wil je meer weten over No Time To Die? Bezoek dan onze speciale wiki pagina!

Foto’s, posters en stills credits: ©Universal Pictures, Danjaq LCC, 2019.

Gosse Drent

Gosse, door zijn vader vaak een lopende James Bond-encyclopedie genoemd, is al sinds zijn vijfde fan van ’s werelds bekendste geheim agent. Door het videospel Everything or Nothing maakte hij kennis met de wereld van 007 en heeft deze nooit meer kunnen loslaten. Hij schoot voor zijn tiende verjaardag een eigen Bond-film. Tegenwoordig houdt hij zich met van alles bezig rondom de serie, van de kleinste details tot het laatste nieuws.

3 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Ziet er heel mooi uit. Keurig geknipt zodat er niet te veel wordt weggegeven. En het decor doet inderdaad aan Ken Adam denken.

  • Precies zoals je beschrijft zo zou ik deze trailer ook omschrijven.

    (de ontmoeting met Blofeld, had ik al in mijn hoofd na het zien van Spectre en zijn hechtenis)

    dat Madeleine een geheim heeft klopt.
    qua haar verleden: ze heeft twee huur-moordenaars gezien vroeger als kind zijnde. (een is dood) de ander is gewond geraakt (safin) en die wil wraak!

  • Cary Fukunaga introduceert in ieder geval een nieuw, interessant regie element: Bond kijkt regelmatig recht in de camera – net over de lens heen.