James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » No Time To Die sets op Google Maps

No Time To Die sets op Google Maps

Op je smartphone of computer heb je de wereld bijna letterlijk in je hand. Iedereen is wel bekend met Google Maps. Tijdens de opnames in Matera konden we door de vele filmpjes zo achterhalen waar men gefilmd had. Via Facebook werden we erop geattendeerd om op Google Maps eens naar de Pinewood Studios te vliegen.

Dat deden we! En we werden aangenaam verrast! We weten dat er momenteel flink gebouwd wordt aan de overzijde van het oude terrein. En, bijna natuurlijk, op Google Maps zijn de wegen daarvoor al te zien. En toen we de satelliet weergave aanzette zagen we de nieuwe gebouwen en de gebouwen die nog in aanbouw zijn. Niks bijzonders. Totdat ons oog viel op het studioterrein achter de beroemde Albert R. Broccoli 007 Stage, de North Lot.

Verschenen foto’s Cuba-set

Op de North Lot is een grote set verschenen. Deze kwam ons wel bekend voor! Het is de Cuba-set van de nieuwe film No Time To Die. We hadden hiervan al eerder een foto gezien op de Instagram-pagina van Dali Benssalah:

https://www.instagram.com/p/By3ORNVCsoj/?utm_source=ig_embed

Later zien we ook foto’s opduiken van Prins Charles die samen met producent Michael G. Wilson op de Cuba-set loopt (Bond 25: Prins Charles op de set). Het is op dat moment nog onduidelijk waar dit precies is op de set en wat de totale omvang ervan is.

Embed from Getty Images

Google Maps analyse

©Google Maps, 2019

Hierboven zie je een schermafbeelding van de North Lot van Pinewood Studios met de Cuba-set van No Time To Die. We zien een relatief kleine set. Aan het einde van elke straat zien we een gebogen wand met een zogenaamd green screen. Hier wordt later in de film andere beelden digitaal overheen geprojecteerd.

No Time To Die Pinewood Studios fotobewerking 001
Fotobewerking James Bond Nederland

Als we naar de foto van Dali Benssalah kunnen we herleiden waar deze genomen is (zie bovenstaande foto). De foto hieronder toont een uitvergroting. Wie zien dat het pand achter de witte Lada een kleine opening heeft, daarna een grote, kleine, grote en weer een kleine opening. Deze zien we ook terug op de satellietfoto van Google Maps. Wat opvalt aan de satellietfoto is dat er (vermoedelijk) nog druk gebouwd wordt: zo is er nog niks te zien in de straten aan auto’s en bomen en ook aan de gebouwen is nog niks te zien zoals de vlaggen.

No Time To Die Pinewood Studios fotobewerking 002
Fotobewerking James Bond Nederland

We zien dat de Lada’s voorzien van een zwaailicht en tekst op de achterklep. Het betreffen politieauto’s van de Cubaanse politie. Ze rijden daar nog steeds in. Op de beelden van Google Maps was het even zoeken, maar daar vonden we vier Lada’s bij elkaar. Ze stonden opgesteld vlakbij het achterterrein van de Paddock Lot.

No Time To Die Google Maps

It’s A Wrap

De foto van de laatste opname dag is ook genomen op de Cuba-set. We zien achter regisseur de (vermoedelijk) zwarte Chevrolet Bel Air die op de foto van Benssalah stond. Het gebouw aan de rechterzijde, schuin achter Daniel Craig is het tegenoverliggende pand. We zien daar een grijze Amerikaanse auto staan. En die auto zien we weer terug op de foto van Prins Charles. Dus de prins nam een kijkje in dat gebouw tijdens zijn rondleiding.

No Time To Die Pinewood Studios fotobewerking 003
Fotobewerking James Bond Nederland

Paddock Lot

Het is niet geheel onwaarschijnlijk dat alleen de 007 Stage en de North Lot door EON Productions werd gehuurd voor de productie van No Time To Die. We keken op Google Maps ook nog even naar het andere grote terrein: Paddock Lot. Wat ons opvalt is dat het grote bassin er niet meer staat. Daarvoor in de plaats wordt er gewerkt aan een groot rond bouwwerk. Het lijkt wel of er iets van gangen zijn gemaakt. Misschien de ondergrondse verblijfplaats van zijn tegenstander Safrin?

©Google Maps, 2019

Mil Mi-8’s

Verder zien we nog twee kleinere bouwwerken waarvan eentje lijkt op een landingsplek voor helikopters. Dat verklaart wellicht ook de twee helikoptermodellen die, deels gedemonteerd, eronder te zien zijn.

©Google Maps, 2019

De helikopters hebben we weten te identificeren. Het zijn heli’s van het Russische makelij: Mil Mi-8. Ook zagen we op de North Lot eenzelfde soort helikopter staan, maar dan in het wit. Het blijkt dat de helikopter in Cuba zowel bij de burgerluchtvaart als bij de militaire luchtvaart wordt gebruikt.

Voor de rest geeft de Paddack Lot ons verder nog niet veel informatie. De vraag is vooral: hoe groot is het aandeel Cuba in No Time To Die? En zegt dat wellicht ook iets over de tegenstander van Bond?

©Google Maps, 2019

Die Another Day

Het is niet de eerste keer dat er een set van een James Bond-film op Google Maps was waar te nemen. Lange tijd waren de besneeuwde vlakten uit Die Another Day (2002) daar te zien. De North Lot werd gebruikt voor de opnames tussen de Aston Martin V12 Vanquish en de Jaguar XKR Roadster. Een aantal stunts, waaronder de flip met de Aston Martin, werden daar uitgevoerd.

Deze scene werd opgenomen op het terrein van de Pinewood Studios.

Zelf benieuwd naar de Google Maps beelden van Pinewood Studios? Klik dan hieronder:
North Lot (achter de 007 Stage)
Paddock Lot

Bedankt James Morgan, voor de tip!

Redactie

James Bond Nederland is het grootste online James Bond-platform van de Benelux en heeft als doel liefhebbers van 007 van nieuws, verdiepende artikelen en andere mooie content te voorzien.

ReizenReizen

3 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Als we goed kijken dan zien dat de cirkel-set over het bassin op de Paddock Lot is gebouwd. Het gebeurt regelmatig dat het bassin zo wordt afgedekt, maar het bassin ligt er nog wel. In de bovenste hoeken van de cirkel-set zien we de schuine randen van het bassin nog.

    Wat wel opmerkelijk is, is dat de grote 70 meter lange blue screen wand boven het bassin weg is.

    Aan de overkant op het nieuwe terrein zijn de laatste vier grote studio’s inclusief een aantal workshop nu eindelijk ook eens te bewonderen. En ook de nieuwe parkeerplaats voor ruim 700 wagen.

BoekenBoeken