James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht week 48

JBN Weekoverzicht week 48

Lekker uitgeslapen en aan je bak koffie of thee? We geven je een overzicht van onze artikelen van afgelopen week, de geruchten en meer! Ze heb je al het Bond-nieuws van deze week lekker voor je neus en kan je met een nieuwe week beginnen!

Hieperdepiep!

Afgelopen week kon Tina Turner 80 kaarsjes uitblazen. Turner zong de titelsong van GoldenEye (1995). Kersverse Bond-girl Lashana Lynch heeft er nog paar te gaan: zij werd afgelopen week 32 jaar.

Omega Seamaster Set

De feestdagen komen eraan moeten ze bij Omega hebben gedacht. Daarom presenteren ze een gelimiteerde set van twee horloges! Het gaat om hetzelfde horloge wat eerder verscheen ter gelegenheid van 50 jaar On Her Majesty’s Secret Service (1969). Daarnaast komt men nog een andere variant en een zeer fraaie geschenkset. O ja, de prijs is nog niet bekend, maar er gaan geruchten dat het rond de € 40.000,– gaat kosten. (je mond mag weer dicht hoor…) Ik praat je bij. Lees verder . . .

©Omega SA, 2019

No Time To Die-teaser komende week?

We zitten er al een tijdje op te wachten en hadden gehoopt dat deze kwam met Global James Bond Day. De eerste teaser trailer van No Time To Die. Die kwam toen niet. Een bron in de filmwereld meldde ons vorige week al over de aanstaande release ervan en nu stromen de geruchten voor volgende week ook binnen. Wij hebben er vertrouwen in, maar houden nog wel een slag om de arm. Oja en een deel van de cast komt bij ABC’s Good Morning America. Zegt genoeg toch? Redacteur Jorrit vertelt je meer. Lees verder . . .

No Time To Die Good Morning America line up
De lineup voor de opnames van 4 december. Indrukwekkend als er niks komt.

Google Maps

Het is niet meer uit de moderne wereld weg te denken: Google Maps. Jorrit en ik ontdekten iets heel moois op de Amerikaanse kaartendienst. Zowaar is de set van No Time To Die erop te vinden! We ontdekten veel nieuwe dingen! Lees verder . . .

No Time To Die Pinewood Studios fotobewerking 003
Fotobewerking James Bond Nederland

MI6 Confidential #52 en #53

De laatste twee edities van het Engelse James Bond-magazine zijn verschenen. Natuurlijk aandacht voor de afgeronde opnames van No Time To Die. Benieuwd welke onderwerpen er nog meer worden behandeld? Ik bespreek ze met je. Lees verder . . .

007 Magazine #59

Ook 007 Magazine kwam met een nieuwe editie. Nummer 59 (cover hierboven) bevat 48 pagina’s en staat helemaal in het teken van Moonraker. De film viert dit jaar zijn 40e verjaardag. Klik hier voor meer info en bestellen.

James Bond Nederland in video

https://youtu.be/0Iv-TmA48Sw

Zoals jullie weten staat bij ons het schrijven en publiceren van artikelen centraal. Voor jou als liefhebber door liefhebbers van James Bond! Maar het opnemen, monteren en publiceren van speciale videoproducties is ook een passie van ons. Kijk maar eens naar deze korte compilatie! Wil je meer zien? Klik dan hier!

Ewig Und Ein Tag

Dat is de Duitse titel van het laatste James Bond-boek Forever And A Day. Het boek, geschreven door Anthony Horowitz, is afgelopen week voor het eerst bij de Oosterburen verschenen. Onder politiebewaking en onder toeziend oog van James Bond Club Deutschland is de titel en cover onthult.

Anthony Horowitz Forever And A Day Duits
©Facebook, James Bond Club Deutschland, 2019

De verzamelaar: Daniël Hofman

Al dat internationale nieuws is natuurlijk leuk. Maar iets uit Nederland spreekt toch wat meer tot de verbeelding. Bunniks nieuws.nl sprak met de 18-jarige James Bond verzamelaar Daniël Hofman. Vol trots toont hij, strak in het pak, zijn mooiste stukken. Hij vertelt:

“Bond heeft mijn leven veranderd, mijn verzameling heeft mij door moeilijke momenten in mijn leven geholpen, het heeft mij volwassener en zelfstandiger gemaakt”

Roger Moore is zijn favoriete 007. De humor spreekt hem erg aan. Moore is zo belangrijk voor hem dat hij zelfs zijn kledingstijl is gaan volgen. De James Bond Encyclopedie van John Cork en Collin Stutz is een belangrijk onderdeel van zijn verzameling. Net als het colaflesje van Skyfall (2012) wat hij van zijn broer kreeg. In For Your Eyes Only (1981) speelt Roger Moore op zijn best!

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken