James Bond Nederland
Home » Nieuws » LEGO kondigt speciaal 007 voertuig aan

LEGO kondigt speciaal 007 voertuig aan

@LEGO_Group zinspeelde op Twitter openlijk over een speciaal Secret Service model. Iets waar @astonmartin en @007 graag op inspringen. De Britse automaker heeft wel wat ideeën en de filmmaker geeft een License To Build. De line up van LEGO bevat sinds een paar jaar een mooi aantal LEGO-modellen van beroemde automobielen.

Maar welk model gaat het worden? Op de redactie van James Bond Nederland wordt de Aston Martin DB5 in die James Bond in de films van Sean Connery, Pierce Brosnan en Daniel Craig gebruikt als het meest logische LEGO model gezien.

We kunnen amper wachten om ons geld bij de Deense modelsteentjes fabrikant te spenderen! Ook ik zou een DB5 wel kunnen waarderen. Maar een eventuele Aston Martin uit Bond 25 zou ik ook zeker niet afslaan!

LEGO Creator Expert en Technic cars

Als je denkt aan speciale iconische automobielen komen bijvoorbeeld de Mini Cooper, Lamborghini Countach, een Ferrari F40 of een Porsche 911 naar boven. Een schaalmodel van staal is maar saai moeten ze bij LEGO gedacht hebben. Ze presenteren sinds een aantal jaren bouwsets van beroemde auto’s en voertuigen uit de huidige en verleden tijd.

Zo kwam de fabrikant een aantal jaar geleden met een groene Mini Cooper op de proppen. Compleet met picknickmand om gezellig op het Engelse platteland een vorkje te prikken. Denk je aan London dan komen een aantal voertuigen bij je op. Een zwarte taxi of toch die Dubbeldekker bus? Die laatste kan je bij LEGO ook bouwen!

Is een Italiaans volbloed renpaard uit de jaren tachtig meer je ding? Geen probleem, bouw je eigen LEGO-model van de Ferrari F40! Of ben je meer van een Duits sportwagen met een zes-in-lijn net voor de achterwielen? Dan is de  Porsche GT3 RS iets voor je.

De meest dikke auto die je van de bouwsteentjes kunt bouwen is toch wel de Bugatti Chiron. Deze hypercar accelereert van 0-100 in 2,4 seconden en heeft een top van 420 kilometer per uur!

Maar wanneer kunnen we het LEGO-model van een eventuele Aston Martin DB5 verwachten? Ik denk dat we deze voor Bond 25 wel bij de lokale speelgoedwinkel vinden!

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

7 reacties

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.