James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Ken Adam tentoonstelling Berlijn

Ken Adam tentoonstelling Berlijn

Vanaf 11 december opent in Berlijn de tentoonstelling “Bigger Than Life. Ken Adam’s Film Design”. De tentoonstelling gaat over het werk van productie ontwerper Sir Ken Adam. Adam ontwierp de set van Dr. No, Goldfinger, Thunderball, You Only Live Twice, On Her Majesty’s Secret Service, Diamonds Are Forever, The Spy Who Love Me en Moonraker. Maar ook Chitty Chitty Bang Bang en het computerspel GoldenEye: Rogue Agent uit 2004. Andere grote films waarin hij verantwoordelijk was voor de set is Ben-Hur, Dr. Strangelove en Star Trek.

De tentoonstelling wordt gehouden in het Deutsche Kinemathek in Berlijn. De tentoonstelling bevat meer dan 4.000 schetsen, tekening, schaalmodellen en persoonlijke documenten van de inmiddels 94-jarige ontwerper. De tentoonstelling is te zien van 11 december tot 17 mei 2015. Tevens is er een boek onder dezelfde titel verschenen in het Duits.

520_300_Ken_Adam

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken