James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » BOND 24 wordt SPECTRE (persbericht)

BOND 24 wordt SPECTRE (persbericht)

LONDEN, 4 December 2014 – 007 Stage, Pinewood Studios, Londen.

520_300_Spectre_001

James Bond producenten Michael G. Wilson en Barbara Broccoli hebben vandaag de titel van de 24e James Bond-film vrijgegeven, “SPECTRE”. De film, van Albert R Broccoli’s EON Productions, Metro-Goldwyn-Mayer Studio’s en Sony Pictures Entertainment wordt geregisseerd door Sam Mendes, met een hoofdrol voor Daniel Craig welke terugkeert voor zijn vierde film als Ian Fleming’s James Bond 007. De voorbereidingen voor “SPECTRE” beginnen op maandag 8 december, met een geplande wereldwijde release op 6 november 2015.

Naast Daniel Craig presenteerde Mendes de terugkerende cast: Ralph Fiennes, Naomie Harris, Ben Whishaw en Rory Kinnear, en de nieuwe castleden Cristoph Waltz, Léa Seydoux, Dave Bautista, Monica Bellucci en Andrew Scott. Mendes onthulde ook Bond’s nieuwe bolide, de chique Aston Martin DB10, speciaal gemaakt voor “SPECTRE” door de designafdeling van Aston Martin.

Een cryptische boodschap uit Bond’s verleden brengt hem op een spoor wat een sinistere organisatie blootlegt. Terwijl M met politieke krachten worstelt om de geheime dienst in leven te houden, doordringt Bond de lagen van misleiding om de verschrikkelijke waarheid achter SPECTRE te onthullen. De 007 productie zal worden opgenomen in de Pinewood Studios, en op locatie in Londen, Mexico City, Rome en Tanger en Erfoud, Marokko. Bond zal wederom terugkeren naar de sneeuw, dit keer in Sölden, samen met andere Oostenrijkse locaties, Obertilliach, en de Altaussee.

Reagerend op de bekendmaking zei Broccoli: “We zijn enthousiast om Daniel’s vierde film in de serie aan te kondigen, en blij dat Sam na het succes van SKYFALL de uitdaging opnieuw aangaat met SPECTRE.”
 Het script is geschreven door John Logan, Neal Purvis en Robert Wade, director of photography is Hoyte van Hoytema met editor Lee Smith. Production Designer Dennis Gassner, Costume Designer Jany Temime en componist Thomas Newman keren allen terug voor SPECTRE. Actie-specialist Alexander Witt is Second Unit Director, met Gary Powell als Stunt Coördinator. Special Effects Supervisor Chris Corbould en Visual Effects Supervisor Steve Begg maken de crew af.

De onthulling van SPECTRE was live te volgen op 007.com en facebook.com/JamesBond007, en is inmiddels op beide sites terug te zien.

Promotiepartners welke terugkeren in de Bond-franchise zijn Aston Martin, Bollinger, Heineken, Jaguar Land Rover, Omega, Sony Electronics en Sony Mobile.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken