James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht Week 31

JBN Weekoverzicht Week 31

Met een nieuwe James Bond-film in het vooruitzicht, zet de redactie van James Bond Nederland nog eens alle nieuwtjes van de afgelopen week op een rij. Van het officiële bevestigde nieuws tot belangrijk onofficieel nieuws, en van opmerkelijke releases tot verbazingwekkende headlines. Onder het genot van een kop koffie, een roombotercroissant, of wellicht Bond’s eigen toast met Jersey butter en Little Scarlet jam, ben je deze zondag weer helemaal up-to-date.

Sinds een aantal weken presenteren we het weekoverzicht op zondagmorgen. We krijgen leuke reacties en vooral blijkt dat veel mensen behoefte hebben aan het overzicht. Dus wij gaan ermee door!

Filmrecensie: Mission: Impossible 6 – Fallout

Afgelopen weekend verscheen de zesde Mission: Impossible-film in de bioscopen. Het heeft natuurlijk raakvlakken met de James Bond-films. Gert Waterink schreef een filmrecensie ervan. Is de film een kopie van de James Bond-films? Lees verder.

Win een CD van Q the Music!

Elke keer als ze op het podium staan zijn ze een hit: de band Q The Music. De titel zegt het al: een ode aan de James Bond-muziek. Niet de standaard muziek: Q The Music geeft een eigen draai aan de originele muziek. Onze podcaster Don sprak met oprichter Warren Ringham. En nog mooier: het is mogelijk om de CD van de band te winnen! Lees verder.

Recensie Corgi AMC Hornet (2018)

Corgi Toys is al sinds de jaren ’60 de hofleverancier van James Bond modellen. Het aantal nieuwe modellen is de afgelopen descenia gestagneerd. De laatste jaren moeten we het vooral doen van de gewijzigde verpakkingen. In 2017 introduceerde Corgi Toys de James Bond Special Agent 007-serie (lees hier meer). Daar zijn nu nog twee modellen bijgekomen. De AMC Hornet uit The Man With The Golden Gun. Een verbeterde versie van een eerder verschenen versie. Benieuwd wat wij ervan vinden? Lees verder.

Column: Taking some overdue holiday

Er is weer een nieuwe maand begonnen. Dus zoals gewend van ons een column van Twan Arts. Hij neemt je deze keer mij op zijn vakantie en vooral hoe hij ook tijdens zijn vakantie het 007-gevoel kan krijgen. Wederom een heerlijk column voor de zondagmorgen! Lees verder.

Recensie Corgi Aston Martin V8 Vantage Volante (2018)

Naast de AMC Hornet is ook de Aston Martin V8 Volante uit The Living Daylights verschenen. Ook daarvan konden wij een recensie schrijven met dank aan Corgi Toys. We waren verrast dat ook van dit model er gekozen was om meer details toe te voegen ten opzichte van het model uit 2001. Benieuwd wat wij ervan vonden en of het de moeite waard is voor je verzameling? Lees verder.

Focus of the week

Zoals elke week heeft ook de officiele James Bond-website weer een focus of the week. Deze week staat in het teken van het karakter Kissy Suzuki. De rol werd vertolkt door de Japanse actrice Mie Hama in You Only Live TwiceLees verder.

Focus Of The Week week 31

Hovercraft in James Bond-museum

Het onofficiële James Bond Museum in Zweden heeft een nieuwe item toegevoegd aan de collectie. Het museum, de priveverzameling van Gunnar James Bond Schäfer, heeft vanaf nu een van de originele hovercraft uit Die Another Day. De hovercraft was te zien in de openingsfilm van Die Another Day, met Pierce Brosnan als James Bond. Meer informatie museum.

Retour Chez Drax

De Franse James Bond Club organiseert een unieke bijeenkomst op kasteel Vaux-Le-Vicomte. De locatie was te zien in Moonraker en de het event heeft ook de titel Retour Chez Drax (Terug naar Mr. Drax). Het evenement staat dus in het teken van deze Roger Moore film. Behalve een uitgebreide rondleiding zijn ook vele vrouwen van Drax aanwezig voor signeersessies en een praatje over hun filmervaring. Op 20 oktober gaat het plaatsvinden: je kan tot 25 augustus je opgeven om erbij te kunnen zijn. Je dient lid te zijn van Club James Bond France om je aan te melden. Dit event is inmiddels uitverkocht.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

 • Als je ziet hoeveel onderwerpen buiten de films om de Bondserie ondersteunen, dan mag je beide producers rustig bofkonten noemen. Welke producer droomt nu niet van zo’n franchise als Bond?
  Maar we weten inmiddels ook dat het maken van de films telkens een hels karwei is. En met figuren als Tom in het kielzog is cruise-speed (!) niet meer voldoende, er moet weer een tandje worden bijgezet.

  Mission: Impossible 6 heeft na een week in ieder geval de productiekosten al dubbel binnengespeeld. De films lijken op onderdelen geïnspireerd op oude Bond scenes, alleen meer over de kop. Ben benieuwd hoe EON dit gaat toppen.
  Misschien met wat minder over Bonds zijn liefjes, niet meer over daken springen (Cruise is er ook slecht in) en niet weer op, in of onder een trein hangen.
  O ja, geweldige decors natuurlijk, die ook een spannende rol in het verhaal krijgen, zoals vroeger!

  In afwachting van Bond 25 is het bekijken van de film Sunrise uit 1927 op YouYube wellicht een idee. Een melodrama van het zuiverste water, maar wel een die meerdere Oscars won. Die voor Beste film werd er destijds zelfs speciaal voor uitgevonden. Een film waarin ze ook de beweging van een Technocrane nadeden – 78 jaar voordat het ding überhaupt op de markt kwam, en Bond in de dakgoot (!) in Mexico City zou achtervolgen.

  Sunrise is ook de enige film die ik van mijn leven heb gezien waarbij ik (ik geef het eerlijk toe) enkele malen bij het scherm wegliep, bang dat het verhaal alsnog verkeerd afliep voor de karakters. Kom daar nog maar eens om tegenwoordig!
  Als het liefdesleven van Bond weer aan de orde komt dan moet Barbara Broccoli de schitterende zwart wit film Sunrise nog maar snel even gaan bekijken. Hitchcock is nog bij de Duitse filmregisseur van Sunrise in de leer geweest. Ze verkeert dus in goed gezelschap.
  Overigens hebben we bij Bond een wisseling van de wacht bij de schrijvers. Ik verwacht ditmaal een beter verhaal – en een betere schurk. Voor we weten hoe het ditmaal gaat uitpakken zijn we helaas wel 64 weekoverzichten verder.

BoekenBoeken