James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » JBN Weekoverzicht Week 30

JBN Weekoverzicht Week 30

Met een nieuwe James Bond-film in het vooruitzicht, zet de redactie van James Bond Nederland nog eens alle nieuwtjes van de afgelopen week op een rij. Van het officiële bevestigde nieuws tot belangrijk onofficieel nieuws, en van opmerkelijke releases tot verbazingwekkende headlines.

Onder het genot van een kop koffie, een roombotercroissant, of wellicht Bond’s eigen toast met Jersey butter en Little Scarlet jam, ben je deze zondag weer helemaal up-to-date.

Nieuwe props Factory Entertainment

Tijdens San Diego Comic Con presenteerde Factory Entertainment een aantal nieuws James Bond props voor 2019. Redacteur Jorrit praat je in dit artikel bij over de heruitgaven van de Golden Gun uit 2011 en de Q pin uit Quantum Of Solace na de release van de film. Gelukkig werden er ook twee echt nieuwe producten voor 2019 aangekondigd. Factory gaat op veilig met het schedelmasker van 007 en de knop van een wandelstok uit SpectreLees verder.

Video Locatietour: James Bond in London

De film Thunderball kwam er niet zomaar. Er ging een langslepende rechtszaak aan vooraf. Maar daar bleef het niet bij. Ook na de film bleef medeauteur Kevin McClory procederen. Uiteindelijk resulteerde dit in Never Say Never Again. Don, presentator van de James Bond Nederland podcast, verteld je er in het artikel meer over. Hij ging naar een speciale filmvertoning van Thunderball in Londen en neemt ons mee langs verschillende James Bond locaties in de Britse hoofdstad! Lees verder.

Recensie: MI6 Confidential #46

De focus van het magazine ligt deze keer niet op de films maar meer op de literaire James Bond. Eerder verscheen het eerste deel van een tweeluik over de de getekende 007. Het is niet helemaal de smaak van redacteur Merlijn maar, hij is zeker enthousiast over deel twee waarbij de focus op de Bondgirls ligt. Verder is er onder andere aandacht voor Forever and a Day, Young Bond, James Bond en golf én bevat het magazine een tweetal non-bond artikelen. Lees verder.

Filmrecensie: “Mission: Impossible 6 – Fallout”

Het zesde deel van de succesvolle serie loopt weer over van de gave stunts en spannende scènes waarin IMF agent Ethan Hunt de wereld moet redden! Tom Cruise tekende uiteraard voor de titelrol. Alec Baldwin, Simon Pegg en Ving Rames, Sean Harris én Michelle Monaghan zijn ook weer van de partij! Redacteur Gert Jan bespreekt alle facetten van deze nieuwe film. Lees verder.

Hardback collectie Dynamite

Dynamite Entertainment heeft in 2017 een aantal losse verhalen uitgegeven. Deze vier titels, Service, Moneypenny, Solstice en M zijn nu in een bundel verschenen. De bundel is een hardback editie en heeft de titel James Bond: Case Files gekregen. De prijs van deze editie is € 20,99 en onder andere te bestellen bij Bol.com.

Focus of the week

Natuurlijk is er op 007.com weer een Focus of the week verschenen. De afgelopen week was in dit item aandacht voor de film Diamonds Are Forever. In de achtergrond van de film is onder andere te lezen dat de producenten terug wilden naar het Sean Connery gevoel uit Goldfinger. Op 13 augustus 1971 werd de allerlaatste scene met Sean Connery opgenomen. Daarna zou hij alleen nog terug keren in Never Say Never Again. Lees verder.

CWA Ian Fleming 2018 Shortlist

Afgelopen week verscheen de CWA Ian Fleming shortlist 2018. De CWA Ian Fleming Steel Dagger is een jaarlijkse onderscheiding voor de beste thriller van het jaar, uitgereikt door de Britse Crime Writers’ Association. De prijs wordt gesponsord door Ian Fleming Publications Ltd. IN totaal staan er zes namen/titels in de shortlist. De winnaar van 2004 werd later gevraagd om een James Bond-verhaal te schrijven: Jeffrey Deaver. Benieuwd naar de lijst? Lees verder.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken