James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » James Bond op Televisie

James Bond op Televisie

In de maand juli kunt u genieten van een aantal bondfilms met Sir Sean Connery bij Veronica.

Doctor No is de eerste officiële James Bondfilm. In 1962 werd door de twee producenten Albert Broccoli en Harry Saltzman het idee gevat om de rechten van de James Bondboeken van Ian Fleming op te kopen. Ze wilden er films van maken. Een schot in de roos zo bleek.

Doctor No: zaterdag 4 juli 20:30u Veronica.

James Bond (Sean Connery) moet op gaan naar de moordenaar van de plaatselijke Mi6 agent op Jamaica. Op het eiland wordt hij door vele gemeden. Al snel komt hij de moordenaar op het spoor. De zoektocht naar het brein achter deze moord begint.

From Russia With Love: zaterdag 11 juli 20:30u Veronica.

Bond komt de organisatie waarvoor Doctor No werkte op het spoor. S.P.E.C.T.R.E is een meedogenloze bende welke voor een groot gedeelte bestaat uit ex KGB agenten. In de film ontmoet Bond Tatiana Ramanova. Samen met haar gaat hij op zoek naar een belangrijke Britse decodeermachine; de Lektor. Dit leid hem onder andere naar Istanbul.

Goldfinger: zaterdag 18 juli 20:30u Veronica.

Een steenrijke arch is bezig om de wereldwijde goudmarkt een flinke klap toe te brengen. James Bond gaat naar hem opzoek om zo de wereldeconomie te redden. Hij ontmoet de flamboyante Auric Goldfinger. De man is gek op alles wat met goud te maken heeft. Is dit de man waar naar 007 op zoek is?

Thunderball: 25 juli 20:30u Veronica.

In de vierde film met Sir Sean Connery als James Bond gaat 007 naar de Bahamas. De organisatie S.P.E.C.T.R.E heeft twee atoombommen gestolen en is wederom uit op wereldvernietiging. Mi6 zet al haar 00-agenten op de zaak om zo de wereld te redden. Operation Thunderball is begonnen.

You Only Live Twice en Diamonds Are Forever?

Het uitzendschema voor augustus is nog niet bekend. Het zou u niet verbazen als de twee resterende James Bondfilms met Sir Sean Connery in augustus zouden worden uitgezonden. We houden u op de hoogte.

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken