James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Bond op TV

Bond op TV

Veronica en SBS6 presenteren deze maand een aantal James Bondfilms op televisie.

Vanavond is Live And Let Die aan de beurt:

Bond wordt erop uit gestuurd om erachter te komen wie de Britse minister van buitenlandse zaken heeft vermoord tijdens een vergadering van de Verenigde Naties in New York.

De film komt uit 1973 en markeert Roger Moore zijn eerste optreden als James Bond in een geheel andere stijl. Donderdag 7 mei, Veronica 20:30u – 23:00u.

Maandag 11 mei: Die Another Day (2002).

Deze film is de twintigste uit de reeks. En dat wordt gevierd met vele hommages aan de voorgaande films. 007 strijd tegen Noord Koreaanse terroristen en een duistere diamanthandelaar.

Klassiek recept met vele girls, guns en gadgets. John Cleese schittert als Q. Maandag 11 mei, SBS6 20:30u – 23:10u.

Donderdag 14 mei: The Spy Who Loved Me (1977).

Voor velen de beste Roger Moore film uit de serie. Schurk droomt van een stad onder water. Hij steelt een Russische en Britse atoomonderzeeër om zo het aardse leven boven water te vernietigen.

Bond neemt het samen met een KGB agente tegen hem op. In deze film schittert naast Bond ook de boomlange acteur Richard Kiel. Donderdag 14 mei, Veronica 20:30u – 22:55u.

Donderdag 21 mei: For Your Eyes Only (1981).

Als een Grieks onderzoeksschip tot zinken wordt gebracht begint de zoektocht naar haar kostbare lading. Het controlesysteem van een geheime atoomonderzeeër.

Bond gaat samen met de beeldschone Melinda op zoek naar het wrak om zo een grote ramp te voorkomen. Donderdag 21 mei, Veronica 20:30u.

Donderdag 28 mei: License To Kill (1989).

Een oude bekende van Bond gaat trouwen. Het is Felix Leiter van de CIA. Op dat moment ontsnapt een belangrijke drugsdealer. Deze martelt Leiter en zijn vrouw.

007 laat het hier natuurlijk niet bij zitten en is uit op wraak. M ontneemt zijn licentie tot doden en 00 status. Bond gaat zelf op onderzoek uit. Donderdag 28 mei, Veronica 20:30u.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken