James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Jaaroverzicht 2009: maart

Jaaroverzicht 2009: maart

Deze maand opende het opera gebouw in Bregenz een permanente tentoonstelling over de opnamen van Quantum Of Solace. Het gebouw heeft in de laatste James Bond film een prominente rol. Op de tentoonstelling zijn beelden van achter te schermen te bewonderen, maar ook diverse props en voertuigen. De tentoonstelling vindt plaats in de showroom van het festival gebouw.

Quantum Of Solace
Dit is ongeveer de laatste maand dat er actief wordt bericht over de laatste Bondfilm. De vele media maken zich dan ook op voor de release van de DVD en Blu-ray op 25 maart. Ondermeer pakt de krant Metro uit door zijn verslaggevers een race- en skydive cursus te geven.

Voor de rest loopt in de Nederland de release stil. Free Record Shop en Van Leest brengen een exclusieve steel-case 2 DVD  op de markt en bij de laatste is tevens een deurposter te krijgen. Verder worden er geen (grote) acties ondernomen.

Bij Videoland is de Sony-Ericsson C902 te winnen voor de huurders van de film. De eerste reviews verschijnen op het web. Wat vooral tegevalt is dat de extra’s op de schijfjes al eerder via de officiële website waren te bekijken.

Christies
Tijdens de Christie’s Vintage Film Poster veiling worden een groot aantal James Bond posters aangeboden. Wie een originele poster wil bemachtigen uit de jaren ’60, moet toch snel denken aan € 2.000,–. De posters komen allemaal uit de films van Sean Connery (inclusief Never Say Never Again) en George Lazenby. Het grootste gedeelte waren Engelse versies, maar ook Japanse, Italiaanse en versies uit de Verenigde Staten passeerde de revue.

Save The Vulcan!
Begin maart lijkt het doek te vallen voor de Engelse bommenwerper Vulcan XH558. Dit vliegtuig, samen met een aantal schaalmodellen, werd gebruikt voor Thunderball. De afgelopen 15 jaar werd het vliegtuig helemaal gerestaureerd en dit is het enige exemplaar dat nog kan vliegen.

De Engelse stichting die het vliegtuig in de lucht wil houden roept iedereen op om geld te doneren zodat het vliegtuig in de lucht kan blijven. Een aantal dagen later wordt gemeld dat het bedrag dat hiervoor nodig is bereikt is.  Twee jaar geleden werden nog twee schaalmodellen van de film verkocht via eBay (foto rechts). Volgend jaar bestaat de Vulcan XH558 overigens 50 jaar.

 

Grace Jones
Grace Jones treed 19 maart op  in Paradiso, Amsterdam. Het optreden is onderdeel van de Hurrican Tour waarmee de Bondgirl over de wereld reist. Nog steeds geldt Jones als een excentrieke artiest. Naast haar muziek en acteercarrière is ze vooral bekend van haar kunst en ze vindt het niet erg om daarmee af en toe te provoseren.

Michael Wilson
De James Bond producent gaf tijdens de 15e editie van het Bradford International Film Festival een masterclass. Wilson vertelde openhartig over het werk dat verricht moet worden om een film te produceren. Hij vertelde ook hoe zijn ervaring was om een Bondfilm te schrijven, een regisseur te zoeken en vooral hoe kan je van elke film weer een succes kan maken.

James Bond Car Collectie
Deze maand verschenen de Aston Martin DB5 uit Goldfinger en de Lada 1500 politie uit The Living Daylights.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken