James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » “Gestolen Goldfinger DB5 teruggevonden?”

“Gestolen Goldfinger DB5 teruggevonden?”

De productie van Goldfinger zag een Aston Martin DB5 als dienstauto voor haar geheim agent wel zitten. Aston Martin leende er twee uit. Eén daarvan werd in 1997 in Miami op Boca Ranton Airport gestolen. De auto lijkt nu na ruim 20 jaar te zijn terug gevonden. Aan het einde van dit artikel praat ik je ook bij over de aangekondigde LEGO James Bond auto.

Het zal je maar gebeuren. Je parkeert je wereldberoemde Aston Martin DB5 in een hangaar bij een regionaal vliegveld en de volgende ochtend is je auto verdwenen. Dit overkwam de Amerikaan Anthony Pugliese. Een projectontwikkelaar uit Florida. Na al die jaren is de auto waarschijnlijk teruggevonden. Volgens The Telegraph is de auto op een locatie in het Midden-Oosten gelokaliseerd.

De gouden tip?

Uiteraard was de DB5 verzekerd toen hij in 1997 werd gestolen. De omstandigheden waren verdacht. Het alarm was onklaar gemaakt. Die dag werden er geen voertuigen per vliegtuig verscheept. De politie stond voor een raadsel. Was het een idee van Pugliese om de verzekering op te lichten? De DB5 had toen een waarde van ongeveer 4 miljoen euro!

Art Recovery International kreeg de opdracht om de Aston terug te vinden. The Telegraph sprak met Christopher Marinello, directeur van ARI:

Ik kreeg een vrij specifieke tip vanuit het Midden Oosten. We zijn er druk mee bezig. Het chassisnummer (DP/216/1) is hierbij van groot belang. Daar hebben we een foto van nodig. Er zijn namelijk aardig wat look a likes in omloop.

Marinello schat de waarde van de Aston Martin DB5 op dit moment tussen de 7 en 10 miljoen euro.

Tijdlijn Aston Martin DB5 DP/216/1

1964: Uitgeleend aan EON Productions en voorzien van de gadgets
1966: Terug naar Aston Martin na Thunderball
1968: Gadgets worden uit auto verwijderd
1968: Verkocht aan Gavin Keyzar (UK)
1969: Gadgets opnieuw geïnstalleerd door Keyzar
1971: Verkocht aan Richard Loose (VS)
1980: Verschijnt in de film Cannonball Run (met Roger Moore)
1986: Verkocht aan Anthony Pugliese (VS)
1997: Gestolen op Boca Raton Airport

Heeft ARI de wereldberoemde Aston Martin DB5 na ruim 20 jaar teruggevonden? Ik houd je op deze plek van verdere ontwikkelingen in deze zaak op de hoogte. Stay tuned!

LEGO Aston Martin

Donderdag 14 juni is een dag die James Bond liefhebbers en LEGO-enthousiastelingen niet snel vergeten. LEGO kondigde samen met Aston Martin en de officiële 007 Twitter een LEGO James Bond voertuig aan. Wat het ging worden wist ik toen nog niet. Inmiddels hebben de officiële 007 Twitter en Aston Martin meer duidelijkheid gegeven.

Als je naar onderstaande Twitterberichten kijkt kan ik maar aan één model denken. LEGO, Aston Martin en 007 komen met een LEGO model van de Aston Martin DB5!

Jorrit van der Valk

Grondlegger van James Bond Nederland in 2006. Heeft als doel Nederlandse en Vlaamse 007-liefhebbers van James Bond nieuws te voorzien. Jorrit maakt graag videoproducties voor James Bond Nederland en heeft een passie voor de geheim agent. Zijn favoriete film is The World Is Not Enough, de eerste Bond-film die hij in de bioscoop zag.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken