James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Fragment: A View to a Kill bij NPO Radio 1

Fragment: A View to a Kill bij NPO Radio 1

Vannacht was onze redacteur Tijl Spanjers al vroeg uit de veren om NPO Radio 1 te woord te staan over 32 jaar A View To A Kill. In het programma Nachtkijkers werd hier bij stil gestaan. Want vandaag is het exact 32 jaar geleden dat A View To A Kill uitkwam. Bovendien de laatste film van Roger Moore als James Bond.

De officiële première van de veertiende James Bond film vond plaats op 22 mei 1985 in de Verenigde Staten. Iets meer dan een maand later op 4 juli 1985 vond de première plaats in Nederland.

A View To A Kill speelt zich voor een gedeelte af in de Verenigde Staten. Voor de eerste keer was San Francisco de set van een James Bond film. Het opkomende Silicon Valley was waar het allemaal om draaide. Zorin Industries probeert namelijk de monopolie op microchips in handen te krijgen. Hun oplossing, Silicon Valley onder laten lopen. Daar steekt 007 echter een stokje voor.

Meer lees je op onze wiki pagina.

 

Joey Verseput

Joey is sinds Die Another Day liefhebber van James Bond-films, boeken en gadgets. Daarnaast is hij gek op films met Roger Moore als 007.

ReizenReizen

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

BoekenBoeken