James Bond Nederland
Films en seriesFilms en series
Home » Nieuws » Forever and a Day verschenen, ook als luisterboek

Forever and a Day verschenen, ook als luisterboek

Eind mei verscheen de nieuwe James Bond roman Forever and a Day. Dit nieuwe James Bond verhaal is geschreven door Anthony Horowitz. Ben je niet echt een lezer maar meer een luisteraar dan hebben we goed nieuws. Het luisterboek is nu beschikbaar op CD of als download bij onder andere Storytel.

Het verhaal

Forever and a Day speelt zich af voor Casino Royale, het originele eerste verhaal van Ian Fleming.  Het nieuwe boek bevat nog niet eerder origineel verschenen materiaal van Ian Fleming. Dit materiaal schreef Fleming in de jaren ’50 voor een televisieproductie over James Bond.

De zee bewaart haar geheimen. Maar deze keer niet. Een lijk. Drie kogels. 007 drijft in de wateren nabij Marseille. Gedood door een onbekende. Het is tijd voor een nieuwe agent om zijn plaats in te nemen. Tijd voor een nieuw instrument in het gevecht tegen de georganiseerde misdaad.

Het is tijd voor James Bond om zijn vergunning om te doden te verdienen. Dit is het verhaal van de geboorte van een legende in de gewelddadige onderwereld aan de Franse Rivièra.

Anthony Horowitz

Verder dan de ideeën kwam het niet. Een aantal jaar later verscheen het eerste filmscript en werd het materiaal van Fleming niet meer gebruikt. Overigens zijn de originele teksten hiervan alleen terug te vinden in een gelimiteerde editie van het boek wat alleen bij het Engelse Goldsboro Books verkrijgbaar is. Deze is helaas al uitverkocht.

Niet lezen maar luisteren

Het luisterboek van Forever And A Day is op hetzelfde moment als de hardcover en digitale edities van het boek verschenen. Het verhaal wordt voorgelezen door de Britse acteur Matthew Goode.

Hij speelde rollen in een aantal bekende Engelse televisieseries zoals Downton Abbey, The Inspector Lynley Mysteries en Agatha Christie’s Marple. Bij het grote publiek werd hij bekender door zijn rollen in de films Watchmen, The Imitation Game en Allied.

Matthew Goode in The Imitation Game

Ook in het Nederlands?

De edities van Forever And A Day in de Verenigde Staten en Canada verschijnen in november. Ian Fleming Publications heeft laten weten dat gedurende de zomer bekend wordt in welke talen het boek nog meer zal worden uitgegeven.

Of er ook een Nederlandse editie zal verschijnen is nog niet bekend. Zowel de vaste uitgever van Anthony Horowitz, als A.W Bruna Uitgevers (van de Zwarte Beertjes red.) hebben hierover nog geen verdere informatie.

Binnenkort verschijnt er een review van Forever and a Day op deze site. Stay Tuned! Kan je niet wachten? Bestel dan het boek via deze link.

Merlijn Kuiper

Merlijn is sinds zijn dertiende gek van de James Bond-films. Later is hij zich gaan verdiepen in het leven van Ian Fleming en de James Bond-boeken. In 2006 was hij samen met Jorrit de oprichter van James Bond Nederland. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen blad, Bondesque Magazine, waarin hij de verdieping opzoekt.

ReizenReizen

1 reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  • Ben nu bij het 5e hoofdstuk, bijzonder Fleming achtig. Geniet er erg van, blij dat we met Horowitz weer een goede Bondschrijver hebben. Kan hem aanraden aan elke Bondfan.

BoekenBoeken